avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare componenta Consiliu Director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare componenta Consiliu Director

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se schimba componenta CD, care este de forma 1 presedinte - 3 vice -1 secretar ce avem de facut ? In statut spune ca mandatele membrilor CD pot fi reinoite in cadrul unei sesiuni ordinare a AG.
In actul constitutiv si statut spune ca CD este ales pe o perioada de 2 ani. Primul CD este format din 5 membrii si sunt enumerati nominal. Ideea este ca presedintele renunta la functie si trebuie votat un altul. Deci sa spunem ca pastram 5 membrii in CD dar prin schimbari de functii + 1 pers. fiindca 1 pers (presed) renunta.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:05, 20 August 2015
Odata ce presedintele si-a deput in scris intentia ca de la data de... sa renunte la functia detinuta, se numeste prin votul celorlalti membrii un presedinte interimar dintre ei si apoi se convoaca adunarea generala extraordinara de alegeri in care se alege doar persoana pentru functia vacanta si apoi se comunica la judecatorie.
Se poate mentine aceasta stare de interimat chiar pana la finalul mandatului intregii echipe daca mai sunt cateva luni si se convoaca atunci adunare generala ordinara care va avea pe ordinea de zi si algerea membrilor cd.
Multumesc de raspuns, dar ce avem de facut in continuare si sub ce forma ? La judecatorie doar P-V a hotararii AG cu modificare componenta CD sau trebuie si act aditional pt. modificare statut respectiv act constitutiv ? Mie aici nu imi este in clar...desi am rasfoit intrebari si raspunsuri pe forum. Fiindca pt. act aditional trebuie un intreg dosar iar pt. depunere doar P-V pt. inscrierea modificarii componentei CD in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, e altceva, mult mai simplu.
Da, trebuie mai multe hartii depuse, nu numai procesul verbal al adunatii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandate membrii cd Ovidiu-O Ovidiu-O In statut spune la un capitol: : Mandatele membrilor Consililui Director pot fi reinoite in cadrul unei sesiuni ordinare a Adunarii Generale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Proces verbal pentru banca laurentiuburca laurentiuburca Buna ziua , am nevoie și eu de un exemplu de proces verbal pentru înnoirea mandatului consiliului director care expira, și îmi este necesar la Banca . De ... (vezi toată discuția)