avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare/cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare/cumparare

Buna ziua,
Daca se face un antecontract de vanzare/cumparare al unui apartament pe numele unei persoane necasatorite inca dar la momentul semnarii contractului aceasta e casatorita, sotul/sotia poate deveni codebitor?
Daca da asta inseamna si proprietar?
Pentru a deveni codebitor e nevoie de un act aditional?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2020
Rodica Tdrsc, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:13, 2 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, dreptul de proprietate se transfera la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, asadar sotii devin coproprietari si codebitori intrucat bunul este dobandit in timpul casatoriei, indiferent de data incheierii antecontractului intrucat acesta nu este translativ de drepturi ci reprezinta doar o promisiune de vanzare-cumparare.
Buna ziua,

Daca vanzarea se va realiza in timpul casatoriei, si suntem in prezenta comunitatii legale de bunuri (in prezent fiind reglementate 3 tipuri de regimuri matrimoniale ), bunul dobandit de soti va fi unul comun.

Acesta va avea calitatea de bun comun , proprietate devalmasa, nefiind individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.

Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta o promisiune de vanzare-cumparare, actiunea ce rezulta din acest este una personala, fondata pe obligatia de a face.

Antecontractul poate fi modificat, in sensul de a fi inclusa si dvs, ca promitent-cumparator.

(va sugerez sa incheiati aceasta formalitate in fata notarului public, PENTRU a fi titlu executoriu antecontractul ).

In fata notarului public, va sugerez sa fiti asistat de un avocat.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Caracterul bunului dobandit in timpul casatoriei printr-o hotarare judecatoreasca dar numai pe numele unuia din sot Mihaela Forogau Mihaela Forogau un apartament este dobandit in timpul casatoriei numai de catre unul dintre soti, printr-o hotarare judecatoreasca prin care s-a perfectat ... (vezi toată discuția)
Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului dianaadr dianaadr Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind ... (vezi toată discuția)