avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aviz de constructie gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aviz de constructie gard

Am mostenit un teren cu o casa intr-un orasel de provincie. Am facut cadastru, dupa care am facut un proiect de imprejmuire a terenului si am obtinut de la primaria respectiva un aviz de constructie. Dupa obtinerea avizului, vecinul din fata si-a facut si el cadastru. Am instiintat vecinul din fata casei ca ma voi apuca de constructia gardului dintre noi, intrucat cel vechi din uluca putrezise. Acesta nu mi-a dat voie, dar dupa o perioada de cateva zile si in lipsa mea si-a turnat propriu gard cu fundatie, incalcand linia de hotar cu circa 20-30 cm si neavand aviz de constructie. I-am cerut nelamuriri si m-a trimis la primarie. Am fost si am facut plangere la primarie pentru lipsa autorizatiei de constructie. A venit la fata locului un inspector si mi-a comunicat doar verbal ca desi vecinul nu are autorizatie, nu poate sista lucrarile si nu-i poate da amenda intrucat nu incalca prevederile Legii 50/1991, cu toate ca vecinul a turnat un gard cu fundatie.
Intreb, atunci de ce eu am mai alergat cateva luni sa fac proiectul si sa platesc taxe si impozite pentru a obtine avizul de constructie, iar vecinul il face fara aceste avize ? Cineva imi spunea ca ii pot darama acel gard, intrucat un gard ilegal, fara aviz, nu poate exista.
Ce e de facut ? Ma pot adresa instantei sau o fac degeaba ?
Cel mai recent răspuns: Diana Matei , utilizator 22:37, 30 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă Primaria nu aplica legea, în cazul în care acolo e asa cum spuneți, formulați o petiție la Inspectoratul de Stat în Construcții din județul dvs.
Multumesc. Astept raspuns din partea Primariei si voi formula o petitie si catre ISC. Eventual ma gandeam sa actionez in judecata si Primaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmiure teren corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Am cumparat un teren de 2000 mp intr-o comuna din Calarasi. Terenul este intravilan arabil. Am vecini la N, E si V, iar la S strada. In memoriul ... (vezi toată discuția)
O autorizatie de imprejmuire poate fi revocata de primaria care a emis-o? 25Maria23 25Maria23 O autorizatie de imprejmuire (eliberata pe 1.11.2016) poate fi revocata de Primaria care a emis-o? Daca se constata ca autorizatia a fost data pe niste acte ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor ion04 ion04 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a pune in aplicare o constatare a Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma aesizarii ... (vezi toată discuția)