avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distribuire factura apa nova
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distribuire factura apa nova

Buna ziua.
As dori si eu un sfat cu privire la distribuirea facturii de Apa Nova, care factureaza consumul de apa pe o perioada de tipul 14 oct - 14 nov. Am gasit o solutie dar nu sunt convinsa ca este corecta 100%.
Cantitatea facturata este de 2800mc. Aceasta am impartit-o la 30 zile si pe urma am inmultit cu cate zile sunt in oct si in nov.
Din cantitatea pe care am considerat-o ca fiind aferenta lunii oct, + cantitatea reportata din factura 14 sept - 14 oct , scad consumul persoanelor care au adus citirile apometrelor la data de 1 nov pt luna oct, iar diferenta o impart pe nr persoane necontorizate si persoane care nu au prezentat citirea contoarelor.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 23:49, 20 Decembrie 2009
Si in zona mea de activitate, daca nu eram fermi pe pozitie pateam la fel, adica cei de la CET vroiau sa faca lecturarea apometrelor si gigacalorimetrelor de bransament la o data mult diferita de data la care se lectura apa rece. Ei, am purtat discutii cu ambele firme si am micsorat intervalul la doua zile. Cam acest lucru trebuie sa-l faceti si dvs., apoi, asa cum remarca si @adriantot comunicati proprietarilor data cand fiecare proprietar isi face autolecturarea si mai ales perioada de prezentare cu indecsii la asociatie. Faza ca sunt proprietari care nu vor sa auda de diferente... Depinde ce ati hotarat in AG, aplicati metoda si lasati-i in pace sau sugerati-le sa mearga la Apanova sa-si incheie contracte individuale de furnizare a apei potabile si a canalizarii. Deocamdata as. prop. este parte in acel contract, nu fiecare proprietar. Observati ca asemenea discutii au mai fost pe forum, poate va inspirati...
De altfel sfatul lui @adriantot mi se pare super OK, asa ca, in fond ce v-ar deranja?
Cu stima, A. Grecu
Adam Grecu, ne deranjeaza acelasi motiv care v-a deranjat si pe dvs cu CET-ul. Vrem citire si facturare lunara, de la 1-30 nu de la 15-15 cum se practica acum. Conform legislatiei ( Legea 230, normele si legea contabilitatii ) repartizarea consumurilor si a cheltuielilor se face pe o luna calendaristica curenta, cum este normal. Daca am aplica sfatul tehnic, inseamna ca suntem de acord cu optiunea furnizorului de apa ( ar mai fi si cel de energie electrica si gaze care procedeaza la fel).
Apa Nova a fost intr-o perioada de transformare tehnica, sa spunem, speram ca din ianuarie sa se vada modificarea relatiei in bine cu asociatiile de proprietari.
Ar fi bine daca sfaturile tehnice, in aceasta problema, s-ar da pe mesaj privat.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)
Diferente de apa rece Nicoadi Nicoadi Buna ziua! Cum se calculeaza diferentele de apa rece inregistrate si distribuirea sumelor de plata aferente la un bloc dintr-o asociatie de proprietari ? Am ... (vezi toată discuția)
Administratia blocului Cretu1987 Cretu1987 Buna ziua am si eu o neclaritate cu apa de la apometre.... la noi la intretinere se trece automat cate 1 mc de persoana chiar daca nu consumi sau nu esti ... (vezi toată discuția)