avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate sa mi se facă dosar penal pe motiv ca am dat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate sa mi se facă dosar penal pe motiv ca am dat într ...

Se poate sa mi se facă dosar penal pe motiv ca am dat într un copil (sunt minoră) fără a fii adevărat și fără a avea dovezi cum ca ar fii adevărat?
Cel mai recent răspuns: Larisaioana1028 , utilizator 08:45, 2 Septembrie 2020
Cati ani aveti?
Buna ziua,

Plangerea prealabila poate fi depusa, insa raspunderea penala este angajata , respectiv intervine condamnarea , in baza unor probe.

Lipsa certificatului medico-legal atrage imposibilitatea de a demonstra agresiunea suferita.

Asadar, in absenta acestui document nu poate fi antrenata raspunderea penala a dvs.

Denuntarea calomnioasa este pedepsita penal, asadar, daca este depusa o plangere mincinoasa, poate fi angajata raspunderea penala, in acest sens.( este intrunit elementul constitutiv al infractiuni de inducere in eroare a organelor judiciare).


Martorii trebuie sa ateste o eventuala agresiune.(daca sunt implicati martori mincinosi, pot fi depuse plangeri penale, in acest sens).

Si dacă ei chiar au o înregistrare în care eu(fiind minoră) spun ca le am lovit copilul, cerându-mi scuze și jignindu ma și vorbind mi cu amenințări?


Larisaioana1028 a scris:

Se poate sa mi se facă dosar penal pe motiv ca am dat într un copil (sunt minoră) fără a fii adevărat și fără a avea dovezi cum ca ar fii adevărat?

Atunci este cuvantul tau impotriva cuvantului victimei
Dar daca minti in declaratii ,e mai grav si la fel si daca nu ti recunosti fapta
17

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cati ani aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamantul care isi fondeaza cererea de chemare in judecata exclusiv pe minciuni,poate fi tras la raspundere in vreun fel? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Fosta sotie si-a fondat cererea de chemare a mea in judecata pentru reincredintarea minorului,exclusiv pe minciuni.Acest lucru poate fi admis in afara de ... (vezi toată discuția)
Fals in acte?inducerea instantei de judecata in eroare? calomnie? suteanu maria suteanu maria buna seara!nu stiu daca m-am adresat unde trebuie dar va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.Sunt in divort ,am depus o plangere la parchet pt furt de acte,iar ... (vezi toată discuția)
Art 180 cp piticut86 piticut86 buna ziua.am fost lovita,am scos certificat medico-legal care atesta ca am nevoie de ingrijiri medicale de 2-3 zile,specific ca nu am martori ca agresorul este ... (vezi toată discuția)