avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Ieri am trait socul vietii. Pe scurt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Ieri am trait socul vietii. Pe scurt povestea este ...

Buna ziua.
Ieri am trait socul vietii. Pe scurt povestea este urmatoarea:
Sunt in cautarea unui loc de munca. Saptamana trecuta, am fost sunata de reprezentanta unei firme sa ma prezint la un interviu. Vineri a avut loc prima intalnire la sediul firmei. persoanele prezente la interviu din partea firmei, au fost managerul si sotia dansului, care am inteles ca lucreaza in firma. Totul a fost ok, interviul incheindu-se cu concluzia , ca daca trec de aceasta preselectie, va urma si o proba practica.
Saptamana aceasta, am fost chemata la sediul firmei de catre manager personal, pentru o noua discutie. Intalnirea a fost stabilita pentru ieri dimineata la ora 10, la sediul firmei. M-a intampinat aceast individ, care mi-a facut semn sa nu fac zgomot si sa intru in biroul dansului. Initial am crezut ca este vreo sedinta in firma si nu am vrut sa deranjez, asa ca l-am urmat in birou. Aici discutia a fost ok , la inceput, spunandu-mi ca postul pentru care am aplicat, s-a ocupat, dar ca il intereseaza o colaborare cu mine, ca director de vanzari. si mi-a povestit pe scurt ce presupune aceast lucru. Apoi, ce a urmat m-a blocat, pur si simplu. Mi-a spus ca momentan nu trebuie sa stie nimeni de aceasta discutia, sa nu-l sun eu , ca urmeaza ca el sa ia legatura cu mine, sa nu-i povestesc momentan nici sotului. M-a intrebat cate ore pot lipsi de acasa pentru a ne intalni , ca sa ma instruiasca si sa vizitam diferite locatii, daca am curaj sa ma urc in masina lui. Credeti-ma ca pur si simplu am suferit un blocaj emotional, am paralizat pur si simplu. L-am contrat spunandu-i ca nu ma intalnesc cu el decat in locuri publice, ca sunt casatorita de 17 ani si sotul imi este cel mai bun prieten si ca daca nu are intentii serioase si nu este corect, nu ma intereseaza colaborarea. Discutia s-a incheiat aici, urmand sa ma contacteze el, pentru o prima intalnire. Ok... am iesit bulversata din birou. La interval de o ora, m-a sunat sa ma intrebe, daca ce am discutat la interviu ramane in picioare.
Nu cred ca fabulez cu nimic, dar nu stiu cum sa bordez problema, nu am mai fost pusa in aceasta situatie, si nici nu vreau sa am probleme cu acest individ, care este un om influent in comunitatea noastra, in provincie. Sunt convinsa de faptul ca abuzeaza de pozitia lui si de Cv-urile persoanelor care aplica pentru posturile vacante din firma lui, le atrage promitandu-le un post fabulos si cine pica in plasa este abuzat emotional si sexual.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Clara2006 , utilizator 09:48, 10 Septembrie 2020
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clara2006 a scris:

dar nu stiu cum sa abordez problema, nu am mai fost pusa in aceasta situatie, si nici nu vreau sa am probleme cu acest individ, care este un om influent in comunitatea noastra, in provincie.

Nu prea se înțelege ce problemă nu știți să abordați. Vreți să-l refuzați în așa fel încât să nu vă facă probleme ulterioare sau vreți sfaturi pentru cum să-l puneți la punct ulterior angajării?

Pentru refuzul postului nu aveți nevoie decât de aer tras în piept când spuneți că, cel puțin deocamdată, nu mai vreți să vă angajați.
Pun si eu o intrebare pe care dvs puteti sa i-o puneti domnului. Avand in vedere ca postul pentru care ati aplicat s-a ocupat, este legal sa va propuna un post care nu e scos mai intai la concurs ? In ce mod incalca regulile de publicare a posturilor libere ?. Eh! Poate din cauza asta doreste sa nu spuneti nimanui. In al doilea rand v-a propus un post, fara sa va dea posibilitatea sa optati daca il vreti, daca vi se potriveste. Consider ca puteti sa analizati, mai intai ce presupune postul si sa decideti ce veti face. Pare un favor, la care ati fi obligata sa raspundeti cu un favor. Pot fi insa doar intentii bune, prost expuse. As cauta sa fiu in prezenta unei a treia persoane , as pune asta ca o conditie pentru intalnirea planificata in vederea instruirii. Prezenta unei a treia persoane v-ar face sa va simtiti mai in siguranta fata de orice suspiciuni si pesupuneri. Observ insa ca ati postat pe 3 sept. , ceea ce spun aici, poate e tardiv.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
route, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

route a scris:

Pun si eu o intrebare pe care dvs puteti sa i-o puneti domnului. Avand in vedere ca postul pentru care ati aplicat s-a ocupat, este legal sa va propuna un post care nu e scos mai intai la concurs ? In ce mod incalca regulile de publicare a posturilor libere ?....


Numai in sectorul public se aplica angajarea prin concurs/examen , nu si in cel privat.
Ma scuzati, eu inteleg ca toti angajatorii au obligatia declararii posturilor vacante :"Asadar, potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) au obligatia de a comunica AJOFM toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora. " si "Pentru nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea nr 76/2002 angajatorii risca sanctiuni cuprinse intre 3.000 lei si 5.000 lei. De asemenea, si nerespectarea prevederilor art. 41 alin. (2) atrage sanctiuni contraventionale cu amenzi cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei. " sursa [ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
route, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea e ca dvs. exagerati iar el e un mic marlan de provincie care a avut senzatia ca face o gluma buna intrebandu-va daca aveti curajul sa va urcati in masina lui. Situatia este de un ridicol monumenta. Personal nu as angaja un om care sufera "blocaje emotionale" la prima marlanie a unui barbat ... mai ales pe un post de director de vanzari. Pai ce o sa va faceti cu viitorii clienti care nu-s vreo mostra de bun simt si educatie? Si despre ce abuz vorbiti? A insinuat ceva, a facut vreun gest nepotrivit, a sugerat ceva cu exceptia intrebarii, repet, de mic marlan de provincie convins ca probabil e vreun Don Juan? Treziti-va! Traiti intr-o lume dominata de lipsa de educatie, de lipsa bunelor maniere ... in ritmul asta nu o sa va angajati niciodata sau o sa traiti cu Xanax. Poate sunt dura dar nu v-o spun cu rele intentii. Doar ca nu e corect sa acuzati pe cineva fara probe reale dupa cum nu e sanatos sa traiti cu impresia ca orice banc prost si vulgar reprezinta avansuri sexuale ...

Alte discuții în legătură

Oferta alt loc de munca dupa ce a fost desfiintat postul akinom0440 akinom0440 Buna ziua, mi-a fost inmanat actul de concediere (preaviz 20 de zile lucratoare) datorita faptului, ca postul meu se desfiinteaza. Am primit inca un act in ... (vezi toată discuția)
Sesizare concurs post public Morera Morera Bună ziua, În urma cu o lună, aproximativ, am văzut un concurs pentru un post la un muzeu. M-am înscris, am trecut de proba dosarelor, la fel ca și ... (vezi toată discuția)