avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal de contraventie,obligă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli ...

Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli de judecata dar respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 lei(sancțiunea este pe Ordonanța de Urgență).

SOLUTIA PE SCURT A iNSTANTEI:
Admite plângere contravenţională formulată de petentul L D M (...) Anulează procesul-verbal de contraven?ie seria JO nr. 1774605/19.04.2020 întocmit de intimata Inspectoratul Jude?ean de Jandarmi Neam?. Admite excep?ia inadmisibilită?ii capătului de cerere privind restituirea sumei de 1000 lei achitată de către petent. Respinge ca inadmisibil capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 lei achitată de către petent. Obligă intimata la plata către petent a sumei de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Bicaz. Pronunţată astăzi, 12.08.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre 649/2020 12.08.2020
Cel mai recent răspuns: Viorel Olaru , utilizator 12:10, 7 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu IJJN trebuie sa va plateasca, ci trebuie sa va cereti banii de la autoritatea publica beneficiara a banilor. Oricum, mai aveti de asteptat, pina dupa termenul de apel, ca sa va legalizati hotarirea judecatoreasca. Pe baza ei va puteti cere restituirea banilor, PV de contraventie s-a anulat.

Exista si posibilitatea sa pierdeti la apel. Urmariti ce se mai intimpla.
Contravenientul nu a solicitata restituirea de la IJJ (jandarmi) ,contravenientul a achitat întrun cont la Administrația Finanțelor Publice.Normal ar fi fost ca Instanța să dispună și recuperarea sumei de 1000 lei plătită în 15 zile.Este imposibil de crezut ca să îți anuleze procesul verbal să ți de-a cheltuieli de judecată neputând să îți recuperezi suma achitată cu titlu de amendă. Ce putem să menționăm în apel ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar v-a dat câștig de cauză, pe baza anularii PV, puteți solicita de la ANAF restituirea banilor. Asta dacă nu se va depune apel de către Jandarmerie. Dacă trec cele 30 de zile și nu se depune apel, mergeți și va legalizati hotărârea pe care o aveți deja, sau vi se va comunica, ca fiind definitiva. În baza copiei după decizia definitiva legalizată, cereți banii de la ANAF.

Daca se depune apel, va judecați in continuare. Urmăriți dosarul dvs. pe portalul justiției, sa vedeți dacă se depune apel în 30 de zile.

Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
latka, moderator
Ce părere aveți Dumneavoastră despre acest aspect ?
Teoretic, amenzile achitate sau executate în baza unei norme contravenționale abrogate ulterior nu sunt supuse restituirii, deoarece decontravenționalizarea nu poate avea efecte cu privire la sancțiunile deja executate – la fel ca în materie penală.
În situația noastră însă, suntem într-un caz particular, deoarece, ca efect al stării de urgență, nu a început să curgă niciun termen pentru atacarea proceselor-verbale întocmite pentru comiterea de contravenții la regimul stării de urgență.
Aici decontravenționalizarea nu poate opera de drept, pentru că sancțiunea este deja executată. Paradoxal, în același timp, întrucât nu s-a împlinit termenul de formulare a plângerii, persoanei în cauze îi este deschisă încă calea pentru anularea actului sancționator.
Astfel, contravenienții sancționați au posibilitatea să formuleze plângeri contravenționale și să solicite anularea procesului-verbal deoarece fapta săvârșită nu este prevăzută de legea contravențională – ca urmare a efectului retroactiv a legii contravenționale declarată neconstituțională.
Ca efect al anulării procesului-verbal, petenții în cauză sunt în măsură să solicite restituirea amenzii achitate, deoarece actul în baza căruia s-a achitat jumătate din amendă a fost anulat de instanță.
Nu trebuie sa am eu o parere :) . Mergeti la ANAF cu textul asta si vedeti ce se intimpla :) . Va cred ca va doriti banii cit mai repede, dar nu uitati in ce tara traiti. Depinde si de noi sa o facem mai "locuibila", aplaudind orice eliminare birocratica, participind la orice initiativa cetateneasca in acest sens. Statul nu va renunta asa de usor la dosarul cu sina si la circuitul sinuos al hirtiilor.

Pina atunci va trebui sa rabdati, in cazul dvs., procedura legala.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutionarea unui proces personal lucinsky lucinsky Buna ziua. Va rog respectuos sa ma ajutati cu interpretarea unei solutii primite de curand intr-un proces cu ANAF, in care am fost implicata ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat ... Cod1999 Cod1999 Buna ziua, In urma unei hotarari judecatoresti mi-a fost anulat un proces verbal cu titlu de amenda contraventionala. Insa la cererea restituirii sumei de ... (vezi toată discuția)