Dacă am fost bătut de 4 persoane cu toate ca eu am fost de vina dar nu în totalitate ,deoarece am fost provocat în repetate rânduri,cine trebuie sa plătească pt asta în situatia in care eu am fost grav rănit iar ceilalți nu au nimic?
seldom
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa obtineti dovezi medico-legale ce arata vatamarea grava, consider ca acestia pot raspunde penal pentru infractiunea de Loviri sau alte violente - art 193 C. pen - in acest caz aveti 90 zile de a depune plangere prealabila la politie / parchet de la data faptei.
Aceasta DOAR in situatia in care acestia dovedesc ca s-au aparat legitim cu gravitatea atacului - art 19 C. pen. - desi au fost 4 persoane contra unuia si depasesc legitima aparare.
Eu am început pentru ca m.au provocat în repetate rânduri și m.au înjurat și nu qm mai suportat ,,iar la un momentdat am vrut sa.i cer socoteala celuia care m.a jignit si au sărit toti 4 pe mine și m.au luat la bătaie ,m au desfigurat .
Lovire
theodor3500
Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)