avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice ...

Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice sunt si drepturi sau numai obligativitati
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:48, 7 Septembrie 2020
Art. 337-Cod penal
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Aveti dreptul la aparare, singur sau asistat de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și ... Sarsy Sarsy Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și testat cu etilotestul,rezultatul fiind de 0,89 .refuzând să merg sa mi se recolteze probe ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)