avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... BUNĂ ZIUA...DACA AM CUMPĂRAT O MASINA IAR ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

BUNĂ ZIUA...DACA AM CUMPĂRAT O MASINA IAR PROPRIETARUL MIA ...

BUNĂ ZIUA...DACA AM CUMPĂRAT O MASINA IAR PROPRIETARUL MIA DAT CONSIMTAMANTUL SA CIRCUL CU ASIGURAREA LUI IAR INTRE TIMP AM PRODUS UN ACCIDENT CU DAUNE MATERIALE...PAGUBITUL A DAT IN JUDECATĂ COMPANIA DE ASIGURĂRI IAR PE MINE MA CITAT IN INSTANTA CA INTERVENIENT FORȚAT...EU VOI SUPORTA VREO CHELTUIALA SAU DAUNA???CUM TREBUIE SĂ PROCEDEZ?ERAM PROPRIETARUL MASINII CU CARE AM PRODUS ACCIDENTUL DAR CIRCULAM PE ASIGURAREA VECHIULUI PROPRIETAR!
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:03, 24 Septembrie 2020
Buna ziua, conform prevederilor art.29, alin.(2) din Normele RCA puse in aplicare prin Ordinul 14/2011 al CSA:

“ (2) În cazul înstrăinării unui vehicul în baza unor acte civile sub semnătură privată, pentru care există o asigurare obligatorie RCA valabilă, această asigurare rămâne în vigoare până la data dobândirii calităţii de titular al înmatriculării/înregistrării vehiculului de către noul proprietar. În cazul în care noul proprietar deţine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său. “
Asadar, daca nu ati inmatricult masina pe numele dvs., asigurarea veche pe numele fostului proprietar este valabila. Dvs.
Potrivit art Art. 25. Din Legea 132/2017 - Dreptul asigurătorului RCA de a solicita recuperarea sumelor plătite
Asigurătorul RCA are dreptul de a recupera sumele plătite drept despăgubire de la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, în următoarele situații:

a) accidentul a fost produs cu intenție;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozițiile legale privind circulația pe drumurile publice ca infracțiuni săvârșite cu intenție, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracțiuni săvârșite cu intenție;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracțiunii săvârșite cu intenție încearcă să se sustragă de la urmărire;

d) persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului a condus vehiculul fără consimțământul contractantului;

e) asiguratul a refuzat în mod nejustificat îndeplinirea obligațiilor sale împiedicând în acest fel asigurătorul RCA să desfășoare propria investigație conform prevederilor art. 21 alin. (3), iar asigurătorul este în măsură să probeze că acest fapt a condus la plata nejustificată a despăgubirii.
@ offtopic

Avocat Madalina Pascu

www.avocatnet.ro/forum/discu...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurator rca solicita recuperarea despagubirii suportate KMaria KMaria Buna , Anul trecut in august s-a intamplat sa fiu implicata ca si conducator auto, intr-un accident rutier minor. Nici in momentul de fata nu sunt 100% ... (vezi toată discuția)
Daune morale intervenient forțat Mihai1005 Mihai1005 Asiguratorul meu a fost dat in judecată Pt daune morale in urma unui accident rutier soldat cu o vătămare corporală . Eu figurez ca intervenient forțat . ... (vezi toată discuția)
Victimă în accident de circulație. Șoferița poate fi dată în judecată de firma de asigurări? absgaard absgaard Salutare, Am fost implicat intr-un accident de masina destul de grav, masina fiind a mea insa eu am fost in dreapta, aceasta fiind condusa de o prietena. Am ... (vezi toată discuția)