avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Taxe videochat - legalitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Taxe videochat - legalitate

Buna seara. Am o intrebare pentru cine ma poate indruma, va multumesc in avans.
Eu fac videochat de acasa, insa imi doresc sa intru in legalitate si sa pot plati si declara tot ce fac. Intrebarea mea este, pot plati din trecut ce as avea de plata catre fisc sau doar din momentul in care imi fac pfa? iar daca imi fac pfa (sau srl) ma pot verifica din trecut? nu stiu cum as putea face sa imi desfasor aceasta activitate in legalitate? multumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
jo77, utilizator
Cel mai recent răspuns: jo77 , utilizator 13:01, 14 Septembrie 2020
Buna ziua,

Daca va infiintati un SRL/PFA activitatea pe firma poate incepe din momentul in care ies documentele de la registrul comertului. Nu functioneaza retroactiv.

Veniturile realizate ocazional din activitatea prestata pe persoana fizica le declarati in Declaratia unica,la categoria de venituri din alte surse, iar daca depasiti 12 salarii minime 26760 lei, platiti sanatate 10% si impozit 10% de principiu.

Daca activitatea e permanenta infiintati un SRL/PFA.

Mai avantajos e un SRL deoarece achitati 1% sau 3% la venituri fata de 10% pe PFA si contributii sociale.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare venituri din freelancing buna! cum declaram veniturile ... Andy31 Andy31 Declarare venituri din Freelancing Buna! Cum declaram veniturile din freelancing? Este necesara PF/SC sau exista formulare pentru persoane fizice? Daca ... (vezi toată discuția)
Cum declar veniturile (nedeclarate) de anul trecut ca sa le impozitez? lucin lucin Anul trecut am avut ceva venituri din vanzare de \"informatii utile\" pe eBay (USA), clienti PF din toata lumea. Nu am declarat nimic inca, nu am firma sau ... (vezi toată discuția)
Alegere tip de impozitare la pfa marymariana marymariana Buna seara.Suntem un cuplu care practicam meseria de videochat de acasa,prin intermediul unui studio.Studioul primeste banii,urmand ca apoi sa primim si noi un ... (vezi toată discuția)