avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Drepturile consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Drepturile consumatorului

Buna ziua!
Am cumparat un produs electronic mai simplu(rama foto);am constatat acasa ca nu functioneaza,evident facand mai multe incercari in acest sens.
Intrebare:Exista in legislatia privind drepturile consumatorului obligatia vanzatorului de a inlocui produsul necorespunzator imediat, fara a mai trece prin procedura garantiei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cocos44 , utilizator 19:00, 21 Decembrie 2009
Ord. 21 din 1992 privind protectia consumatorilor.Normal trebuia sa vi se faca o proba inainte de cumparare.Obligatia vanzatorului s-a diluat si nu poate inlocui produsul dupa noile prevederi legale.Incercati ,totusi,pe cale amiabila si daca nu gasiti intelegere adresati-va protectiei consumatorilor.
Multumesc!
Problema s-a rezolvat imediat, pe cale amiabila si civilizata.
Felicitari celor de la DOMO-Auchan!
Inca o data multumesc pentru raspuns,dorindu-va si SARBATORI FERICITE!
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme despagubire BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea o intrebare:am achizitionat un produs care s-a deteriorat la prima purtare.L-am returnat,acesta a fost reparat,dar foarte urat,astfel ca am ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului - inlocuirea aparatului foto geo_graful geo_graful Salutare! Am cumparat un aparat foto nou si la 3 saptamani de la achzitionare l-am trimis deja pentru prima oara in service, avand probleme de focus. L-au ... (vezi toată discuția)
Returnare produs raduis raduis Buna ziua! Am achizitionat o pereche de pantaloni de la magazinul Himalaya din Bucuresti ieri seara. La achizitionare am cerut sa platesc in sistemul de ... (vezi toată discuția)