avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, Am o problema cu fostul meu loc de munca! Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, Am o problema cu fostul meu loc de munca! Am fost angajat ...

Bună,
Am o problema cu fostul meu loc de munca!
Am fost angajat într-o companie multinațională și am demisionat în urma cu 6 luni.
Primesc în continuare salarii și bonuri de masă deși nu mai sun prezent de multa vreme la locul de munca!
Știu ca managerul care coordona punctul nostru de lucru este puțin cam neglijent ma gândesc ca nu a înregistrat cererea de demisie...
Întrebarea mea:
Dacă nu am fost prezent atâta vreme la locul de munca, chiar dacă nu a înregistrat demisia nu trebuia sa fiu dat afara din oficiu?
Și ce mi se poate întâmpla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 10 Septembrie 2020
In primul rand nu trebuie sa cheltuiti acei bani si bonuri de masa. Comunicati societatii situatia in care sunteti si solicitati modalitatea de restituire a venitului necuvenit incasat si restituiti-l conform intelegerii.
Tamash a scris:

....
Întrebarea mea:
Dacă nu am fost prezent atâta vreme la locul de munca, chiar dacă nu a înregistrat demisia nu trebuia sa fiu dat afara din oficiu?
Și ce mi se poate întâmpla?

1. Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

2. In situatia descrisa, angajatorul putea sa demareze cercetarea disciplinara pentru lipsa nemotivata.

3. Verificati la angajator daca v-a incetat sau nu c.i.m.

Solicitati in scris angajatorului sa va comunice decizia de incetare a c.i.m. ... are termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii.

HG 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara a c.i.m in urma cu un an si 3 luni am ... RazvanM2 RazvanM2 Desfacere disciplinara a C.I.M In urma cu un an si 3 luni am lucrat la un hotel, ca bellboy. In ziua in care mi-am scris demisia, am si plecat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Plecarea de la locul de munca loa94 loa94 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Este corect ? Andra G. Tanase Andra G. Tanase Buna seara, am si eu o intrebare, este corect ca angajatorul, sa-mi incheie contractul de munca inainte cu o luna de la data stabilita, fiind vorba de un ... (vezi toată discuția)