avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa decesul tatatui ...

Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa decesul tatatui intre sotie(mama mea ) si cei doi copii respectiv eu cu sora mea.
Certificat de mostenitor emis cu cote parti.
In urma cu 4 ani mama fara sa imi spuna a facut la notar contract de intretinere cu uzufruct viager pentru sora mea.
Contractul este inscris in cartea funciara.
Mentionez ca sora mea s-a mutata la mama, ea divortand si nemai avand unde sa stea si pensia ei sociala nu ii ajungea de intretinerea personala (mama avand pensie mare).Din mila mamei ca a ramas pe drumuri au facut act la notar de intretinere cu uzufruct viager.
In cazul decesului mamei la succesiune eu raman numai cu partea de la tatal meu?
Am sanse ca la tribunal sa arat ca sora mea nu avea resurse financiare sa o intretina pe mama si din mila mamei ca nu mai are unde sa stea a primit casa.
Cel mai recent răspuns: andreianca , utilizator 15:08, 10 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie -succesiune ancady2003 ancady2003 Buna ziua, Suntem 3 frati (2 surori si un frate) si ne-au murit ambii parinti. Tata in 2003 si mama anul acesta in luna martie. Dupa decesul tatalui s-a ... (vezi toată discuția)
Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere cu uzufruct făcut de mama surorii mele vitrege. nu am și eu dreptul la o cotă din acel apartament? eneramonaloli eneramonaloli buna seara sora mea vitrega de pe mama are contract de intretinere pe apartamentul mamei noastre bun dobandit din urma divortului de tatal meu.apartamentul sa ... (vezi toată discuția)