avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neincalzirea unui apartament in condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neincalzirea unui apartament in condominiu

Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza probleme grave de disconfort, sanatate si de cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 14:34, 27 Decembrie 2009
Nu am vorbit de aerisirea in camera, desi si aceasta este foarte necesara (de cate ori se simte nevoia), eu m-am referit la acele muchii si colturi mucegaite ca nu ajung curentii de aer la ele.
Vecinul nu are nicio obligatie fata de Dv ca sa-si incalzeasca apartamentul.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
elga50, moderator
Senzatia mea este ca pozitionarea dvs. implicita si categorica de partea acelui locatar, posibil vinovat, este de data aceasta complet eronata.
Asa cum inundatiile, zgomotul sau incendiul sunt factori evidenti pentru toata lumea ca produc daune in condominiu, la fel si mentinerea unei temperaturi extrem de scazute (foarte apropiata de cea de afara) reprezinta un factor cel putin la fel de daunator pentru condominiu. Dar probabil ca argumentele in acest caz sunt mult prea tehnice astfel incat e dificil pentru cineva neavizat d.p.d.v. tehnic sa inteleaga.
Buna ziua,
Intr-adevar este o situatie delicata si cu care nu am dori sa ne intalnim niciunul dintre noi, dar nu cred ca este vreo baza legala prin care cineva sa fie obligat sa consume energie, in acest caz pentru a incalzi un apartament, care presupun nu este locuit ca altfel .....
Sunt destule apartamente in care nu locuieste nimeni, fie sunt studenti plecati acasa de sarbatori, proprietari plecati in concedii, sau pur si simplu apartamentul nu este locuit din diverse motive.
Sau daca din dieverse motive apare o defectiune la centrala termica si din lipsa de fonduri nu o poate rezolva decat in 2-3 saptamani , putem sa-l obligam sa faca ceva ?
Inca o data , e doar o parere personala ce am scris, sa nu intelegeti ca ma bucur pentru situatia dumneavoastra neplacuta sau ca nu as dori sa fie o rezolvare, doar ca unele lucruri...
Cele bune.

Sarbatori Fericite .
lnstefan a scris:

Senzatia mea este ca pozitionarea dvs. implicita si categorica de partea acelui locatar, posibil vinovat, este de data aceasta complet eronata.
Asa cum inundatiile, zgomotul sau incendiul sunt factori evidenti pentru toata lumea ca produc daune in condominiu, la fel si mentinerea unei temperaturi extrem de scazute (foarte apropiata de cea de afara) reprezinta un factor cel putin la fel de daunator pentru condominiu. Dar probabil ca argumentele in acest caz sunt mult prea tehnice astfel incat e dificil pentru cineva neavizat d.p.d.v. tehnic sa inteleaga.

Eu nu ma pozitionez de partea nimanui, iar faptul ca imi spun un punct de vedere care nu coincide cu al dumneavoastra il puteti lua in considerare sau nu, dar nu condamnat.
Am avut o asemenea situatie eu insami in apartamentul vechi de unde m-am mutat si singurul loc unde mi-a aparut mucegai era in spatele masinii de spalat, loc complet izolat de curentii de aer din casa. Restul peretelui expus la curentii de aer din apartament (invecinat cu un hol exterior neincalzit) nu avea nici urma de mucegai.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
elga50, moderator
Apartamentele de bloc au izolatie termica acolo unde peretii dau direct afara. Prin ipoteza, acolo unde se invecineaza cu alte spatii (scara, apartamente) nu e la fel de frig ca afara si nu se izoleaza la fel. Orice proprietar are obligatia de a incalzi macar la minim apartamentul sau, altfel provoaca prejudicii vecinilor si asta nu e permis.
In cazul in care nu puteti rezolva amiabil, va puteti adresa instantei de judecata. Fiind o masura urgenta, puteti alege ordonanta presedintiala pntru a-l obliga sa isi incalzeasca apartamentul. Nu la 30 de grade, dar la o temperatura accepabila.

PS: A fi proprietar costa. Nu ai bani sa iti intretii proprietatea, atunci vinde-o. Nu e deloc sanatoasa o atitudine de genul "proprietarul nu poate fi obligat la costurile de incalzire". Ba poate!

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Incalzirea unui apartament maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Exista vreo lege prin care sa pot obliga un vecin din bloc, cu care am perete comun si care nu a locuit niciodata in apartament, in ultimii 8-9 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)