Buna ziua,
Am o intrebare privind procedeul de “reabilitare” al unui bloc.
Anul trecut s-au facut demersurile necesare pentru reabilitarea blocului in care locuiesc. Inainte de a semna ca suntem de acord cu acesta am semnalat administratorei blocului ca nu dorim sa schimbam termopanele de la balcon si nici sa ni-l darame. Doamna respectiva ne-a spus ca nu este obligatoriu asa ca am semnat.
La sfarsitul anului 2019 s-a inceput renovarea si am aflat cu stupoare de la executantii proiectului ca este obligatorie daramarea balconului. Noi avem facute imbunatatiri in interior(izolatie interioara,parchet,usa scoasa).
Acum 2 zile am primit o informare in cutia postala prin care ni se comunica faptul ca din cauza faptului ca nu am fost de acord cu reabilitarea fatadei conform proiectului(pe care noi nu l-am vazut) poate primi amenda administratia intre 5000-20000 de ron. Noi am facut anterior o declaratie pe proprie raspundere ca nu dorim daramarea ci sa se faca fatada pe exterior si daca nu gasesc ei o solutie ne angajam sa facem noi dupa ce se termina de executat proiectul.
Intrebarea mea este, exista o lege prin care sa ma oblige sa imi daram balconul? Exista o modalitate de a evita aceasta procedura?
Multumesc anticipat!