avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun sau propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun sau propriu

Buna ziua.In 1995am cumparat un teren de 300 mp cu sotia pe care am construit un garaj de cca 60mp cu ajutorul parintilor mei. In 2005 am vandut garajul+teren parintilor mei cu procura de la sotie.Parintii mei au modificat garajul si au facut ocasa cu 3 camere ca sa locuiasca langa copii ei locuind la tara .Casa neavand autorizatie de constr. In 2015 dupa ce a murit tata am facut succesiunea si am devenit mostenitor al casei.Va rog sa=mi spuneti daca in acest caz este bun comun sau bun propriu ca sa pot obtine autorizatia de c.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:11, 13 Septembrie 2020
Art. 340 Cod civil.
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
Duca Oana, Avocat
Casa e bun propriu.
Fiind dobândită prin moștenire, bunul este propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune ginutz_a ginutz_a Daca voi construi casa impreuna cu viitorul sot pe un teren al parintilor, cum pot face sa se mentioneze in acte ca terenul este bun dinaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)
Am dreptul ca fostă soție la locuința în care am stat ... Nela Draia Nela Draia Am dreptul că și fostă soție la locuința în care am stat împreună cu soțul dacă a fost dobândită cu act de moștenire? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Teren mostenit de sot, casa construita de sotie cristinici cristinici Buna ziua. Sotul a mostenit un teren pe care ne construim o casa cu banii proveniti in mare parte de la parintii sotiei. Stiu ca pe teren,fiind mostenire ... (vezi toată discuția)