avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele?

Buna ziua,

Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie:
Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu vecinii din partea stanga a parcelei am cedat fiecare o bucata de teren pentru a face un drum de acces pe toata lungimea terenului (Drum 1 din schita). Ulterior drumul a fost inclus in PUZ/PUG si Primaria ne-a dat si un nume de strada si chiar a amplasat o placuta cu numele strazii. Drumul este in continuare privat, nu l-am cedat primariei. Recent am aflat ca Primaria a prevazut in PUZ/PUG inca un drum si in partea dreapa a parcelei mele (Drum 2 din schita) fara ca eu sa solicit acest lucru sau sa fiu informat (spre deosebire de toate drumurile private din zona, acesta - drum 2 - nu este trasat sau marcat prin placuta).
Eu nu am nevoie sa utilizez acest drum si faptul ca sunt obligat (prin certificatul de urbanism) sa cedez teren pentru inca un drum imi creeaza un prejudiciu material consistent isi imi restrange posibilitatea de a pune in valoare terenul.
Mentionez ca toate parcelele din zona respecta regula urmatoare: doua parcele alipite incadrate de doua drumuri pe partile laterale. Astfel, fiecare proprietar cedeaza teren pentru un singur drum. Eu sunt obligat sa cedez pentru doua drumuri.
Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a evita cedarea de teren pentru drumul din partea dreapta (Drum 2)?

Multumesc,
Gabriel

Atasez schita: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
CristiZXCV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 21:14, 12 Septembrie 2020
Trebuie întrebat la Primărie în ce temei au trecut al doilea drum?
Ar fi trebuit o consultare sau accept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum stephanatsea stephanatsea Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren in 3 parcele, primaria ma obliga sa fac puz Darius98 Darius98 Buna ziua! Acum doi ani am achizitionat un teren de aprox. 7800 mp si l-am dezmembrat prin CU in 3 parcele, partea din spate teren industrial, a doua parcela ... (vezi toată discuția)
Ajutor!am act de proprietate si departament urbanism galati nu mi-l recunosc Gina- Galati Gina- Galati Am act de proprietate si intabulare facuta de Oficiul de Cadastru redactat si autentificat de un birou de notariat din Galati in februarie 2009 .Acest act ... (vezi toată discuția)