avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri ...

Buna ziua. Am 18 ani si am fost prins in Bucuresti cu doua plicuri de marijuana (n-am oferit nimanui vreun motiv sa ma controleze, doar s-a intamplat sa ma vada mergand spre un loc mai retras impreuna cu inca un prieten). Aveam undeva la mai putin de 1.5 grame. Eu unul locuiesc in Dambovita, dar o sa fiu plecat undeva mai departe in momentul in care incep facultatea. Am fost dus la sectie si mi s-a facut un proces verbal, dupa care m-au anuntat ca voi fi sunat intre timp si in functie de ce vorbesc cu procurorul, pot primi avertisment sau amenda, daca este prima abatere (si daca nu o sa se mai intample nimic intre timp). Intrebarile mele sunt:
- Pot fi chemat la teste?;
- Ce anume ar trebui sa discut mai exact cu procurorul?;
- Se poate ajunge mai departe daca este prima abatere si am detinut o cantitate relativ mica?;
- In cazul in care raspund in momentul in care sunt sunat, se poate sa ajunga ceva la adresa unde am domiciliul? As vrea sa ramana confidential deoarece mi-as face mai multe probleme si prefer sa ma focusez pe facultate.;
- O sa apara ceva in cazier?
S-a inceput up in rem sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 din Lega 143/2000. Substanta gasita asupra dvs a fost sigilata si trimisa la expertiza. Dupa ce se primeste rezultatul expertizei si se confirma ca substanta respectiva este drog, procurorul dispune ca urmarirea penala sa se desfasoare si impotriva dvs, moment de la care veti capata calitatea de suspect. Veti fi citat de DIICOT.
În cazul săvârşirii acestei infractiuni, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
In functie de situatia de fapt si apararea exercitata este posibila o solutie de netrimitere in judecata sau in cazul in care veti fi trimis in judecata, o solutie care sa nu presupuna condamnarea.
Angajati-va avocat si stabiliti impreuna strategia apararii.
Multumesc, dar nu mi-ati raspuns la nicio intrebare. Inca vreau sa aflu daca o sa vina ceva acasa in cazul in care raspund la telefon din prima fiindca incerc sa mentin totul discret.
Nu va poate spune cineva aici pe forum ce sa declarati la Parchet, apararea o stabiliti cu avocatul angajat in conditii de confidentialitate.
Poate sa va citeze telefonic sau va poate trimite citatie scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt urmările după ce sunt prins pe stradă cu mai puțin de un gram de marijuana? Andrei97z Andrei97z Am fost prins pe strada cu mai putin de un gram de Marijuana. Am fost dus la sectie , am dat declaratie si as dori sa stiu care sunt urmarile. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil ... tps351 tps351 Buna ziua, acum cateva zile am fost suprins de politisti in civil in vama veche ruland un joint care continea 0.8 grame de marijuana. Eram impreuna cu inca ... (vezi toată discuția)
Jandarmii au gasit o tigara cu iarba la mine. untanar untanar In aceste zile au gasit la mine o tigara cu iarba jandarmii intr-un club. Este prima data cand se intampla asa ceva, Asta a fost primul meu incident cu legea. ... (vezi toată discuția)