avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua ! Sunt Intreprindere individuala pe prestari ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua ! Sunt Intreprindere individuala pe prestari servicii ...

Buna ziua ! Sunt Intreprindere individuala pe prestari servicii , fara angajati si dupa confirmarea sotiei ca pacient pozitiv cu covid-19 , am fost obligat de DSP la izolare timp de 14 zile . Am trimis la Casa nationala de asigurari de sanatate un e-mail , in care intrebam daca am dreptul si cine ma plateste pe mine pentru perioada asta in care nu fac nimic , tinand cont ca sunt la zi cu plata taxelor inclusiv a asigurarilor de sanatate . Inca nu am primit raspuns dupa zece zile . Vreun sfat ceva ? Mentionez ca nu am si nici nu am avut vreun simptom de boala de orice fel . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vlad196938 , utilizator 21:01, 22 Septembrie 2020
Deci nu exista aceasta situatie sau toti PFA si Intreprinderi individuale , au carte de munca , sau nu au ........
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti concediu medical de la medicul de familie, daca spuneti ca sunteti inregistrat la DSP.
Va multumesc .! Va mai intreb, in continuare, daca imi da concediul medical , unde trebuie sa-l prezint pentru plata . Va multumesc pentru amabilitate !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La casa de asigurari:
[ link extern ]
Revin aici cu niste amanunte legate de plata concediului medical si acordarea lui de catre medicul de familie si platit de casa de asigurari judeteana pentru cei cu PFA si Intreprindere individuala . Pentru aceste cazuri se face un nou contract de asigurare cu Casa de asigurari de sanatate , in afara de plata obligatorie a CASS, prin care se opteaza pentru o anumita suma asigurata de la salariul minim ,2230 lei pana la un maxim , parca 15600 lei . Pe baza acestui nou contract , valabil anual , cu plata sumei anuale , sau lunare , se beneficiaza de plata concediului medical pentru cazuri minore si urgente minore , iar pentru cazuri mai grave dupa un stagiu de 6 luni de plata .
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
vlad196938, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)
Exista un membru al familiei(sotia) confirmata co vid, toti ceilalti ... danielpredaionut danielpredaionut Exista un membru al familiei(sotia) confirmata CO VID, toti ceilalti membri si persoana confirmata sunt plasati in izolare la domiciliu pentru 14 zile. In a ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)