avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament in rate Spania, renuntare la rate, poprire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament in rate Spania, renuntare la rate, poprire salariu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se poate face in situatia ...

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce se poate face in situatia urmatoare. Sotul meu lucreaza in Spania de 2 ani. A mai lucrat 7 ani inainte de 2008. Intre anii 2005 - 2007 a cumparat in rate un apartament in valoare de 155.000 euro. In 2008 a venit in tara si ne-am casatorit. In tot acest timp nu am mai platit rata. Eu am mai intrat pe google map si am vazut ca era afisat pe balconul apartamentului anuntul cu SE VENDE, adica se vinde si un numar de telefon. Am mai fost in vizita in Spania in satul respectiv si am observat ca apartamentul este locuit. Am neglijat aspectul ratelor si am renuntat la el. De 2 ani sotul meu lucreaza in Spania si locuieste in acelasi sat dar, in chirie. Saptamana trecuta a primit o instiintare in care este anuntat ca trebuie sa plateasca 60.000 de euro diferenta apartamentului si comisioane pentru apartamentul respectiv si ca i se va face poprire pe salariu. Ce putem face? Va multumesc frumos.
Consultati legislatia sau un avocat de acolo si vedeti ce puteti face.
Se aplica legislatia de acolo.
ca idee, se poate renunta la un drept, nu la o obligatie.
Va trebui sa cititi bine ce scrie in contract, sa luati legatura cu cei care v-au sunat si sa contactati un avocat sa vada care e treaba cu prescriptia la spanioli.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Dur dar corect. Am gasit o avocata la Madrid, Ioana Bratuleanu. Sotul meu a contactat-o si urmeaza sa vedem ce e de facut. Multumesc.
Acesta era sfatul pe care îl ofeream sa contactați un av roman care profesează în Spania,un av care nu profesează în sistemul de drept respectiv nu are cum sa va ajute.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna dimineata,

Multumesc frumos. E greu de "digerat" situatia in conditiile in care, nu am avut de-a face niciodata cu avocatii. Nici aici in tara, darmite in strainatate. Sa speram ca o sa reusim. Succes in toate, va dorim.

Alte discuții în legătură

Fapta considerată furt in elveția! Remus9123 Remus9123 Un prieten de al meu lucrează curier in Austria și fiind greșeala de la ei s-a trezit cu un pachet in plus in mașina după ce le-a dus pe toate in ... (vezi toată discuția)
Despagubire la acuzatia de viol in anglia,calomnie cristian40tgv cristian40tgv Buna seara, ma poate ajuta cineva ? Am lucrat in Anglia cu contract legal, cu NINO inregistrat la firma angajatoare. Am lucrat, precum spuneam, ca asistent ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere DariaPopescu DariaPopescu Buna ziua! Fostul sot plateste copiilor nostri (5 si 6 ani) o pensie de intretinere de 400 de lei, declarand ca nu realizeaza venituri, el lucrand de fapt in ... (vezi toată discuția)