avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ridicare interdictie odata cu intrarea Romaniei in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ridicare interdictie odata cu intrarea Romaniei in UE

Buna ziua.

Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: inainte ca Romania sa intre in UE o verisoara a avut interdictie sa intre in Grecia si in spatiul Schengen. In prezent ea lucreaza in Cipru si este nevoita sa calatoreasca in interes de servici in Europa, inclusiv in tarile mentionate mai sus. Odata cu intrarea Romaniei in UE interdictia a fost ridicata automat atat pentru Grecia cat si pentru Spatiul Schengen?
Poate calatori fara probleme in Europa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:59, 27 Noiembrie 2011
Raspunsul este NU! Verisoara dvs a avut interdictie de a intra in Grecia sau in tarile facand parte din spatiul Schengen fiindca a savarsit o fapta sau a incalcat legea in vreun fel , fiindu-i instituita acea interdictie! Intrarea Romaniei in UE nu are nici o legatura cu libertatea de a incalca acea interdictie! In mod cert , orice interdictie are o perioada pe care este instituita, iar verisoara dvs stie pe ce perioada este instituita interdictia sa si, daca nu stie , poate sa se intereseze la autoritatile statului care au instituit acea interdictie impotriva dansei!
Succes!
B-)
Se poate adresa Ministerului de Interne din tara .... :)
Orice interdictie pusa cetatenilor romani inainte de 1 ianuarie 2007, ora 00:00 este anulata la acea data incepand cu 00:01 din 1 ianuarie 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictii spatiul schengen ady42 ady42 Stie cineva daca mai sint interdictii in spatiul senghen? (vezi toată discuția)
Carte identitate lavi23 lavi23 cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)
Trafic international de droguri enkei enkei Buna ziua. Deoarece nu prea am cunostinte in acest domeniu si prietenul meu nu vrea sa se documenteze am decis sa postez aici sperand la un ... (vezi toată discuția)