avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara, am incheiat CIM la un angajat, trimis ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara, am incheiat CIM la un angajat, trimis vineri in revisal. ...

buna seara,
am incheiat CIM la un angajat pt o luna, timp 2 ore/zi, am trimis vineri 11.09.2020 in revisal. trebuia sa se prezinte la munca luni, 14.09.2020 sa inceapa . dar omul nu s-a mai prezentat la munca. pot sa anulez cumva contractul de munca?
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
maria_corina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 16 Septembrie 2020
Aveti 2 posibilitati: fie incetati contractul prin acord/demisie/ concediere-art 31 Codul Muncii fie anulati inregistrarea in Revisal insa cu riscul de a fi sanctionat contraventional pt completare eronata. CIM ul nu mai poate fi anulat
1. Numai nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.

2. In aplicatia Revisal nu exista optiunea de anulare ,ci de radiere a unui c.i.m. . In speta, puteti opera incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. (daca in c.i.m. este mentionata perioada de proba)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca in data de 14.09.2020 inceteaza suspendarea cim ... LarisaMT LarisaMT Buna ziua, Daca in data de 14.09.2020 inceteaza suspendarea CIM a unei angajate din CCC, iar salariul ei este minimul pe economie si doreste si trecerea la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca semnat iar a doua zi nu a mai venit CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, am urmatoarea situatie: - o persoana nou angajata a semnat contractul de munca, l-am introdus in revisal, urmand ca de a doua zi sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neonorat Bora Irina Bora Irina Vă rog să mă ajutaţi în următoarea situaţie: am încheiat un CIM acum 4 zile, l-am înregistrat în REVISAL şi l-am transmis, urmând ca viitorul ... (vezi toată discuția)