Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Diferența între o comanda cu plata avans pentru o ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Diferența între o comanda cu plata avans pentru o mașină, o anumita culoare și livrarea unei alte culori.

Bună ziua, am comandat o mașină, un Hyunday, am plătit suma ceruta pentru a o retine, am cerut culoarea Silky Bronze, am primit factura proforma cu aceasta culoare înscrisă. Când am fost anunțați sa mergem sa o ridicam, am întrebat din nou dacă aceasta este culoarea.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: PAUL777 , utilizator 07:39, 16 Septembrie 2020
Asa si? Nu ati terminat mesajul..
Scuze, nu știu de ce s-a postat doar atâta. Deci, am comandat o culoare, silky bronze, facturile, proforma și factura de livrare pe aceasta culoare. Precizez ca nu am văzut culoarea decât în fotografiile trimise de dealer. La ridicare, am întrebat din nou dacă aceea este culoarea silky bronze, pentru ca de fapt este maro și e mult mai închisă decât fotografiile trimise și mi s-a confirmat ca asa arata culoarea comandată. Asta e, am zis, asa e când cumperi ceva ce nu vezi personal, asa ca am ridicat mașina. După două săptămâni am primit cartea de identitate, care confirma faptul ca nu este culoarea din factura, ci maro. Unde se încadrează acest lucru? Ce putem face, având în vedere că am fost înșelați și nu s-a livrat ceea ce am plătit? Mulțumesc! Am întrebat dacă putem refuza mașina pentru ca nu ne place culoarea și ni s-a spus ca pierdem 1000 lei avansul dat și ca asta am comandat, asta luăm! Doar ca nu asta am comandat! Deci teapa pe 93.000 de lei plătiți pe loc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
viorelada, utilizator
Cate mașinii a ti mai cumpărat?In mod sigur culoarea pe care a ti ales o asta a ti primit .In brosura mașini se afla diverse culori cu denumirea acestora.A ti studiat brosura cu agentul de vânzări Hyunday ,s au a ti comandat masina online?

NU trebuia sa luati mașina de la reprezentata.

viorelada a scris:

Bună ziua, am comandat o mașină, un Hyunday, am plătit suma ceruta pentru a o retine, am cerut culoarea Silky Bronze, am primit factura proforma cu aceasta culoare înscrisă. Când am fost anunțați sa mergem sa o ridicam, am întrebat din nou dacă aceasta este culoarea.Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
PAUL777, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile consumatorului AnamariaRosca AnamariaRosca Buna ziua! Am avut de-a face cu o situatie neplacuta si am nevoie de o parere obiectiva. In urma cu aproximativ o luna am cumparat materiale de constructii ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Livrarare autoturizm cu specificatii diferirte fata de cel agreat. Firka Firka Buna ziua. Sunt in procesul de achizitie a uni autoturism nou. Am ales masina si reprezentanta si am achitat avansul integral cerut de reprezentanta. Se ... (vezi toată discuția)