avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Supun atenției dvs următoarea speță: ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Supun atenției dvs următoarea speță: Suntem o ...

Buna ziua,
Supun atenției dvs următoarea speță:
Suntem o societate comercială – S.A. cu capital integral al Unității Administrativ Teritorială, ce este înfințată prin deciza Prefecturii și organizată pe Legea nr.31/ 1990 și ce iși desfășoară activitate pe OG nr.26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară și organele de conducere sunt numite potrivit OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.
De asemenea Curtea de Conturi verifică modul în care entitatea administrază patrimoniul public și privat al U.A.T. și depunerea situațiilor financiare se face cu încadrarea în categoria entităților de interes public. Menționăm că societatea nu este autoritate contractantă în sensul legii nr.98/2016 - privind achiziţiile publice.
Un agent economic ne-a propus închirierea unui teren.
Precizăm că societatea are în concesiune mai multe terenuri de la UAT pe care le folosește conform obiectului de activitate acela de închirieri și subînchirieri.
La cele mentionate mai sus precizăm că se solicită o chirie de 7 ori mai mare față de redevența platita de la stat, și anume:
- La o suprafață concesionată de la UAT , de 20691 mp în anul 2019 am plătit o redeventă anuală de 62715 lei iar pentru terenul ce urmează a fi închiriat de la persoana juridică în suprafață de 7350mp se dorește o chirie de 428.000 lei fără tva.
Având în vedere cele menționate vă rugăm să analizați dacă este legală și oportună închirierea unui teren de la o persoană juridică de drept privat .

Multumesc
Buna ziua,

Puteti perfecta un contract de inchiriere cu o societate comerciala.

Incheierea acestuia este una legala.

Clauzele contractuale sunt rezultatul vointei partilor contractante.

Dumneavoastra, insa, trebuie sa decideti daca este oportuna plata unui chirii cu o valoarea mai mare, fata de obiectul contractului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate publică contractă sau nu Cecilia Stoichici Cecilia Stoichici Societatea noastră este o Societate pe Acțiuni, cu capital majoritar de stat, fiind înființată cf. LG. 31/1990 și guvernată și de O.U.G. nr. 109/2011 ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa platesc chirie la balcon... Balcon Balcon Cine poate sa ma lamureasca si pe mine, locuiesc la parterul unui bloc si creau sa-mi fac balcon doar cat vecinul de la etajul 1, nu extins mai mult. Am ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu loca vladOG vladOG Buna ziua, Am o nelamurire, Consiliul Local poate emite o hotarare (act administrativ individual) de stabilire a cuntumului chiriei pentru un teren din ... (vezi toată discuția)