avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Cam cat dureaza un proces de divort in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care ...

Buna ziua
Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care paratul nu este de acord cu divortul, un minor de aproape 14 ani, si partaj ..un apartament pe numele amandurora si un cont in banca de care sotia(reclamantul), nu prea stie unde se afla, si cati bani sunt in cont, desi a fost facut in timpul casatoriei?
Si despre ce costuri este vorba, in afara de onorariul avocatului?
Si daca costurile se impart amandurora?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen2011 , utilizator 13:22, 25 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara avocat 2 termene pe divort.

aiurea..
tine de multe lucruri.. depune intampinare paratul, se prezinta, nu se prezinta, proba cu martori..
daca nu se prezinta.. trebuie sa se constate ca a fost legal citat,
dureaza pana ti se acreste, nici vb de 2 termene.


Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Avocatul trebuie sa se ocupe de toate problemele.
Mereu avocatul este atent la.citare, chiar si atunci cand vrea sa se judece procesul fara parat.
Eu vorbesc din ceea ce știu ca se poate controla de avocat.

Sunt insa multe cazuri in care oamenii deschid procesul aiurea si se incurca lucrurile.
Eu nu vorbesc de ipoteza in care neinitiatul in drept deschide procesul aiurea si are tot felul de probleme care vor întârzia finalizarea procesului si nu îl finalizează in 2 termene.
Sunt unii care se chinuie un an sa rezolve ceva dar aceasta este cu totul alta discuție.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna nimeni.nu.poate nu sa va garanteze dar nici macar sa aproximeze cat mai durează un divorț/proces.Credea cineva în ianuarie ca urmeaza greva magistraților,starea de urgență și ca practic s-au pierdut5-6 luni din anul acesta.In mod normal durează 2-3 termene dar cat durează până se stabilește primul termen e greu de spus.Probabil 2 ani cu tot cu cale de atac...
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Daca procesul nu este cu element de extraneitate sau nu exista probleme cu citarea se finalizează de avocat in 2 termene.
Cei care nu au avocat angajat pot avea mult mai multe probleme dar daca au avocat se rezolva.

Eu de mai bine de 20 de ani asa am făcut și mi-a ieșit mereu.Desi lucrez pe contract cu plata la fiecare termen, sunt onest si nu trag de timp și de banii clientului.
Cuvantul meu este mai puternic decât banii.

Este insa adevarat ca, dacă este stare de razboi, o grevă a magistraților, pandemie si alte calamități naturale se poate întâmpla sa fie ceva diferit.Ori nu ai niciun termen ori se prelungește aiurea procesul.
Totuși, nu se întâmpla în fiecare zi asa ceva, razboi, etc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Formulați cererea de divorț și apoi vă veți ocupa de partaj. Soluționarea procesului de divorț (fond) ar trebui să fie mai mică de 6 luni, dar dacă se ivesc complicații sau în perioadă intervine și vacanța judecătorească poate să depășească 6 luni. Pot să apară tot felul de motive și procesul să se amâne (citare greșită, motive medicale, inclusiv pentru reclamant, avocat sau martori etc).
După soluționarea divorțului în fond trebuie să luați în calcul că ar putea să fie formulat apelul, ceea ce provoacă prelungirea termenului până la soluționarea definitivă.

La fel și pentru procesul de partaj...durata depinde de aceeași factori. În plus, la partaj sunt necesare mai multe probe (expertize de specialitate, interogatoriu, martori, adrese la bănci etc), ceea ce lungește inevitabil perioada până la obținerea unei hotărâri definitive. Costurile la partaj sunt mult mai mari față de divorț, deoarece trebuie să achitați taxa de timbru în funcție de valoarea masei partajabile, cost expertize și onorariul de avocat.

Alte discuții în legătură

Cât ar putea dura un divorț și partaj în instanță? Cosmina91 Cosmina91 Bună ziua! Mă puteți ajuta, vă rog cu o părere referitoare la un posibil divorț prin instanță și partaj tot prin instanță? El nu accepta divorțul ... (vezi toată discuția)
Divort alinutza2705 alinutza2705 cat credeti ca dureaza un divort,cu un minor de 5 ani si fara lucruri de impartit intre soti?un an? doi?mentionez ca sotul nu vrea sa divorteze! #-o primul ... (vezi toată discuția)
Divort nelugigi nelugigi As dori sa stiu si eu daca se poate in cazul unui divort in care una din parti nu este de acord cu acest divort, nu sunt copii in casatorie, nici alte bunuri ... (vezi toată discuția)