avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL achizitie auto de la persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL achizitie auto de la persoana fizica

Buna ziua, sunt SRL si as dori sa achizitionez o masina second-hand de la o persoana fizica, cum trebuie sa procedez?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
andrei.toia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:30, 18 Septembrie 2020
Buna ziua,

Inregistrati achizitia in baza contractului de vanzare cumparare, borderou achizitie si a unei declaratii ca masina este din patrimoniul personal (persoana fizica nu se ocupa in mod curent de coemrt cu auto sh).Altfel ar trebui sa retineti impozit 10% si sa-i achitati restul sumei persoanei, sa declarati in D100 si in D205.Persoana fizica ar depune D unica ptr venituri din alte surse.
Ca sa evitati toate astea, luati acea declaratie.
Faceti contract de vanzare-cumparare la un birou specializat si inregistrati mijlocul fix in contabilitate. Nu se deduce TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma vanzare it second-hand ganadrian ganadrian Buna ziua, Doresc sa infintez o firma de vanzare / prestare servicii in domeniul telecomunicatiilor (telefoane, calculatoare, monitoare, laptop-uri, ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand AndreiRei93 AndreiRei93 Buna seara! Am si eu o intrebare, as vrea sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand pe care sa le achizitionez de la persoane fizice. Vreau sa ... (vezi toată discuția)