avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10/2001

Bunicii mei au avut o casa si un teren de 15 ha , nationalizate de comunisti fara acte. Desi am facut dovada ca acea casa a fost a bunicilor mei, , nicio institutie din Romania nu a vrut sa-mi dea actul prin care comunistii au nationalizat casa si terenul de 15 hectare. ( astfel ca nu am putut face dovada nationalizarii, pentru ca nicio institutie din Romania nu a vrut sa-mi dea actul cu care comunistii au nationalizat casa si terenul de 15 hectare, nici Arhivele Nationale, nici Consiliul Judetean , nici Ministerul Culturii, pentru ca e vorba de o cladire de patrimoniu national , transformata in mod corupt si abuziv de comunisti in muzeu , dupa 1949 ). Judecatorii din Romania in mod abuziv si corupt nu au vrut sa tina cont de actele mele de proprietate, , astfel ca am pierdut procesul. O judecatoare a scris o mare aberatie ca o casa cu amprenta la sol de 160 mp este punct de reper pentr un un teren de 15 ha, asa a scris in sentinta, ca si cand un punct ar delimita un plan. ( o mare aberatie) Alta judecatoare a mintit ca acea casa a trecut in proprietatea statului in 1939 , desi in 1939 nu se faceau nationalizari, bunicii mei in 1939 erau prorietarii casei. A scris aceasta aberatie si minciuna ca sa nu dea casa inapoi ( fara sa aiba nicio proba ) . Culmea este ca si judecatorii de la CEDO in mod abuziv mi-au repins cererea pe motivul mincinos ca nu am respectat termenul de 6 luni, si pe motivul ca nu am epuizat toate caile de atac, ceea ce este o minciuna., intrucat termenele au fost respectate, dar s-au pus pile impotriva mea si la CEDO de catre Guvernul Romaniei . Mentionez ca am absolvit facultatea de drept cu medie mare si stiu ca am respectat tot ceea ce scrie in Conventia Europeana a Drepturilor Omului , Am aratat judecatorilor ca Consiliul Judetean detine casa cu acte false si cu toate astea am pierdut procesul din cauza unor judecatori ! Din pacate nu mai am unde ma adresa ! Din pacate Legea 10/2001 este prost facuta, pentru ca daca statul comunist roman nu vrea sa imi dea actul prin care comunistii au nationalizat casa si terenul , eu nu am putut face nimic. Judecatorii nu au vrut sa tina cont de prezumtia de preluare abuziva . NU CRED CA MAI POT FACE NIMIC ! DUMNEAVOASTRA CE PARERE AVETI ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
banuiesc ca ati avut avocat si cunoaste bine dosarul, el v-a asistat pe parcursul procesului, probabil ca daca ati ajuns la acest rezultat , nu s-a putut altfel.. cum ati pierdut si la cedo, nu mai aveti ce face.
Din pacate statul roman nu a vrut si nu vrea in continuare sa-mi dea actele cu care s-au nationalizat casa si terenul , si la CEDO in al treilea dosar ( ca am avut 3 dosare la CEDO) , judecatorii de la CEDO mi-au cerut acest act de nationalizare , dar nu am avut de unde sa-l dau , caci Consiliul Judetean care a nationalizat casa a mintit ca nu are acest act , desi ar trebui sa-l aiba, dar am documente ca in 1945 si 1949 casa a fost bunicilor mei si a sorei bunicii mele , deci de aici rezulta ca a fost nationalizata dupa 1949, dar daca Consiliul Judetean a luat casa dupa septembrie 1949 fara acte, de unde sa le fi adus eu acest act de nationalizare ? Au fost case si terenuri pe care comunistii le-au luat fara acte . Mai mult aceasta casa impreuna cu terenul aferent de 15 ha , au fost timp de 112 ani in proprietatea familiei mele, ( transmitandu-se din generatie in generatie ) cum se arata si in fisa de la INP , numai ca in fisa de la INP, comunistii nu au trecut si actul cu care au natinalizat casa si terenul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
carol80000, utilizator
Faptul că sunteti absolvent de drept nu va ajuta cu nimic daca nu ati profesat niciodata,experienta se câștigă în ani de zile de practică în instanțe,Daca nu ati avut un avocat angajat și ati pus baza pe teoria din facultate atunci soluțiile instanțelor în cazul.dvs nu par uimitoare. Din punctul meu de vedere era clar ca la CEDO nu aveti practic nici o sansa,instanta este supraaglomerata,,sufocată practic,cererile sunt respinse pe banda rulante etc.E greu de spus care au fost argumentele instanței pt a respinge acțiunea dvs,mai ales ca in ultimii 10-15 ani a existat o practică constantă de a se castiga în instanta imobilele naționalizate abuziv.Mai mult decat atat exista o prezumtie în legea 10 în cazul în care nu se putea face dovada preluării simplul fapt ca imobilul se afla in posesia statului era considerat ca o preluare abuzivă.Imi pare sincer rau ca nu ati gasit o solutie ,v-o spun nu în calitate de av ci de justitiabil care s-a judecat ani de zile pt un imobil aparținând familiei și care intelege perfect problemele cu care s-au confruntat fostii proprietari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicari case Mihaita123 Mihaita123 Am vrut sa revendic o casa cu legea 10/2001 . Am pierdut insa procesul. Judecatorii corupti din Romania au favorizat Consiliul Judetean care detine ilegal ... (vezi toată discuția)
Cula zisa eronat tudor vladimirescu ( revendicare ) LISONELTA300 LISONELTA300 Cula zisa eronat Tudor Vladimirescu a fost construita de stra-stra-stra-stra bunicul meu Ion Gardareanu, nu de Tudor Vladimirescu cum au mintit istoricii ... (vezi toată discuția)
Adevarul despre cula lui tudor vladimirescu care a fost facuta ... skoda2022 skoda2022 ADEVARUL DESPRE CULA LUI TUDOR VLADIMIRESCU CARE A FOST FACUTA DE FAPT DE IOAN GARDAREANU ADEVARUL DESPRE CULA LUI TUDOR VLADIMIRESCU CARE A FOST FACUTA DE ... (vezi toată discuția)