avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil TATA (stimulent, concediere)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil TATA (stimulent, concediere)

Concediu crestere copil TATA.

Buna ziua, in cazul unui tata care isi ia ca si concediu de crestere copil o luna (ultima luna, dupa ce mama se intoarce la munca) :

1. Tatal beneficiaza de stimulentul de reinsertie ?
2. Beneficiaza tatal de protectie la concediere dupa intoarcerea la locul de munca, si daca da, cum anume si prin ce lege ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex5 , utilizator 21:06, 18 Septembrie 2020
1. Tatal nu poate beneficia de stimulent de insertie ...

2. OUG 111/2010
art.25
.......
(2)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1);

c) salariatei/salariatului care se află în concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 11 alin. (1) lit. a).

(3) Interdicția prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Multumesc.
sa inteleg ca , daca nu poate beneficia de stimulent de reinsertie, nici nu este protejat suplimentar la intoarecerea la locul de munca ?

si nu prea inteleg de ce tatal nu poate beneficia de stimulent de insertie (in locul mamei). daca (ipotetic) mama ia 1 an concediu fara sa ceara supliment la intoarcere , si tatal urmatoarele 10 luni ?
sau daca mama ia 21 luni (fara sa ceara supliment la intoarcere ) si tatal 1 luna si se intoarce ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
alex5, utilizator
Daca doriti raspunsuri pe masura intrebarilor dvs , atunci postati-le corect ... o data ati postat o luna, apoi tatal urmatorele 10 luni ... !!!???
ideea era ce se intampla daca mama sta in CCC o perioada, nu cere supliment de insertie, apoi sta tatal (o luna sau mai multe) si se intoarce in lua 22. poate cere aceal supliment tatal ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
alex5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie crestere copil arni83 arni83 Buna ziua, in luna iulie 2016 copilul meu implineste 2 ani, mama ar trebui din luna iunie 2016 sa se intoarca la servici. Noi dorim ca mama sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata sau mama Ral_uca Ral_uca Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce se intampla in urmatoarea speta: mama salariata full time intra in CCC si alege varianta 1 an (pt ca e mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)