avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o dilema, tocmai am semnat un contract de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o dilema, tocmai am semnat un contract de munca pentru o firma ...

Am o dilema, tocmai am semnat un contract de munca pentru o firma si voi munci pentru ei in perioada urmatoare. In acelasi timp, am acceptat sa ma angajez la alta firma, dar acestia ma cheama sa semnez contractul desi trainingul pentru job e abia peste o luna jumate, timp in care eu pot deja lucra la prima firma si intre timp sa vad cum stau lucrurile acolo, iar aici sa am o ''rezerva'' ,sa zic asa. E legal sa semnez contractul pentru a doua firma si sa figurez cu 2 contracte pentru norma de 8 ore? De ce ma cheama acestia sa semnez de pe acum daca trainingul si implicit activitatea mea va incepe peste o luna jumate? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 18 Septembrie 2020
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator s.r.l. poate avea al doilea job? mediterana mediterana Daca esti administrator S.R.L si lucrezi in acel loc si ca lucrator comercial cu jumatate de norma, mai poti avea si un al doilea job in alta parte? in ce ... (vezi toată discuția)
Normă și jumătate popa607 popa607 Bună ziua! Am și eu o întrebare scurtă... Dacă lucrez la o firmă cu normă întreagă... Pot lucra la aceeași firmă cu jumătate de normă? Mă ... (vezi toată discuția)