avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime in munca ceruta retroactiv.Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime in munca ceruta retroactiv.Am fost administratorul unei firme care a functionat intre anii ...

Am fost administratorul unei firme care a functionat intre anii 1996-2015, cand s-a desfiintat legal printr-o hotarare judecatoreasca. Acum, primesc de la un fost angajat o cerere de adeverinta de vechime pentru perioada lucrata la aceasta firma intre 2000-2001. Arhiva firmei s-a distrus accidental si din pacate datele pentru anii 2000-2005 nu mai exista.
Va rog sa ma indrumati ce pot face in aceasta situatie pentru a ajuta practic pe acest solicitant. Mentionez ca in cerere nu sunt specificate nici datele exacte ale perioadei lucrate in firma si nici motivele pentru care solicitantul nu se foloseste de cartea de munca din arhiva ITM, foaia de lichidare sau adeverinta de vechime ce i-au fost inmanate de catre firma la intreruperea relatiilor de munca.
Ce obligatii si posibilitati legale mai am eu ca si persoana fizica sa accesez informatiile cerute si care s-au pierdut si sa eliberez o astfel de adeverinta? Ce urmari poate avea asupra mea in cazul de fata, nerespectarea legii care ma obliga sa eliberez aceasta adeverinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 18 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca societatea este radiata de la ONRC, atunci nu exista nicio consecinta legala daca refuzati emiterea.

Pana la 01.01.2011 , vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca sau cu adeverinte de vechime in situatia in care s-apierdut carnetul de munca sua nu s-a intocmit un astfelde document.

Incepand cu 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu adeverinte de vechime eliberate de catre angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință vechime in munca de la petrochimie adresa mulțumesc bebemarica53@yahoo.it bebemarica53@yahoo.it Am lucrat la petrochimie și vreau să aflu adresa de unde pot sa optin adeverință vechime pt pensie merci (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Cum pot să obțin o adeverință de vechime, ținând cont că firma unde am lucrat a dat faliment și nu știu unde a mutat arhiva? de unde să încep căutarea? coco0205 coco0205 Buna ziua.Cum pot sa obtin o adeverinta de vechime tinand cont ca firma unde am lucrat a dat faliment si nu stiu unde a mutat arhiva.De unde sa incep ... (vezi toată discuția)