avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Salutare Pe cele mai multe ceaiuri,suplimente,pastile ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Salutare Pe cele mai multe ceaiuri,suplimente,pastile etc... ...

Salutare
Pe cele mai multe ceaiuri,suplimente,pastile etc... este scris: vindeca raceala,regenereaza ficatul,vindeca cancerul,previne etc....Organizatia mondiala a sanatatii (WHO) a publicat recent ca exista o planta care vindeca covidul 19.Intrebarea mea ar fi : Pot sa scriu pe produsul meu ca ar putea ajuta la vindecarea covidului? (sunt autorizat sa produc plantele respective) sau anti covid 19,precum e scris pe alte produse gen: vindeca malaria,vindeca migrena etc...Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 04:33, 19 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
contnou avocatnet a scris:

Organizatia mondiala a sanatatii (WHO) a publicat recent ca exista o planta care vindeca covidul 19.

Imaginația oamenilor nu are limite. Oare de unde ați auzit asta? Nu v-ați gândit nicio secundă să verificați informația, în loc să căutați s-o folosiți pentru a vinde iluzii toxice?

O astfel de etichetă vă poate aduce între 3.000 și 30.000 de lei amendă. Cel mai probabil cuantumul maxim, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Legea 158/2008:
Articolul 3
În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:
...
b) publicitate înşelătoare - publicitatea care, în orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce în eroare persoanele cărora i se adresează ori care iau contact cu aceasta şi care, din cauza caracterului înşelător, poate afecta comportamentul economic al acestora (...)
Articolul 4
Publicitatea înşelătoare este interzisă.

Articolul 10
(1) Nerespectarea de către comercianţi a prevederilor art. 4 şi 6 constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 30.000 lei.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatul poporului vs. sistemul medical din romania in cauza covid-19 pe motiv de verificare a existentei sau inexistentei torturii in spitalele covid CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului pentru a se stabili daca a existat sau nu tortura in aceste spitale, este un subiect care mie imi ... (vezi toată discuția)
Local zgomotos cu probleme buna ziua am o problema cu un local ... TMihai81 TMihai81 Local zgomotos cu probleme Buna ziua Am o problema cu un local zgomotos aflat la cca 36m distanta de locuinta de pe partea opusa a strazii. Are program ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)