Buna seara. Apelam la ajutorul dv,sa ne lamuriti cu o problema delicata.
Tatal meu a cumparat o casa,inainte sa se pronunte divortul dintre el si mama mea (din ce stiu,chiar daca e doar pe numele lui,are si ea dreptul,nu?)
Principala problema incepe acum. Acolo nu sta nimeni,si ne-a spus mie si sotiei,ca ne putem muta acolo,sa locuim doar noi,sa ne renovam cum vrem (casa nu e noua si are nevoie de reparatii insemnate). El a montat parchet in 2 camere,a vopsit pe alocuri,a facut gard,etc,insa lucrarile la interior ori nu-s facute deloc in multe camere,ori unde-s facute,sunt facute din saracie. Acum,noi am facut imprumut,pe numele sotiei,si al meu,in calitate de codebitor,si ne-am apucat de lucrari de la nivelul de caramida(tencuit,usi,gresie,faianta,geamuri,acoperis,tot)
Cand a venit vorba de facut acte,tatal meu a tot ezitat,pe motiv ca nu are bani sa dea acum pt acte,ca oricum sunt unicul copil si am drept de mostenire dupa moartea lor,in realitate (lucru aflat in aceasta seara de la mama mea) nu ar vrea sa faca acte de teama ca daca as divorta,sotia ar avea si ea drept.
Intrebarea mea este : Daca prin absurd,noi vom fi dati afara de el vreodata,il putem da in instanta cu dovezile investitiei (poze,bonuri) pt a putea recupera cheltuielile,sau putem avea vreun drept dupa toate astea,ca sa stim daca ne putem avanta in continuare cu munca si materiale. Va multumesc!
Daca tot aveti atatea dubii vis-a-vis de propriul parinte, va sugerez sa accesati celebrul program guvernamental si sa va cumparati propria casa. Atunci nu mai trebuie sa va faceti griji, cine, cand, cum, daca...decat in privinta platii ratelor de la banca.
Cost3l
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pana si cu celebrul program,e nevoie de avans,pe care nu-l avem. Aia a fost prima varianta gandita.
mrays99
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci luati in calcul si varianta inchirierii unei proprietati...parintii nu sunt responsabili sa asigurea conditiile traiului pentru copii, daca acestia sunt majori, sanatosi, apti de munca, liberi, independenti...In plus, pot dispune de bunurile proprii dupa bunul plac, nu trebuie sa dea socoteala nimanui (dpdv juridic).
In aceste conditii, daca nu aveti incredere in propriul parinte (ex. ca aceea casa va ramane dvs), nu investiti in proprietatile acestuia, vedeti-va de drum, luati viata in propriile maini, si traiti-o potrivit propriilor asteptari.
Eu am cerut o parere,nu sa fiu pus la zid,cum ma puneti dv. Voi investi chiar mai mult decat a costat proprietatea,va fi investitie facuta din imprumut,si da eu cu sotia muncim la absolut tot,de la zidit,pus tamplarie,instalatii sanitare,etc,asa ca scuzati-ma daca intreb pt protectia noastra,ca sa nu pierd tot,in caz de Doamne fereste ce. Pana acum am stat cu chirie 2 ani,avem dosar la anl care bate pasul pe loc ,de aprox 2 ani. Tot in maini imi iau si eu viata,de aceea iau decizia asta. Ma scuzati ca v-am rapit din timp,punandu-va sa-mi cititi postarea,chiar sa mai pierdeti timp si scriind raspuns. O zi buna!
mrays99
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi pare rau ca ati inteles altfel, nu s-a pus vreodata problema de a pune la zid pe cineva..ati cerut o parere, ati obtinut-o...probabil ca sunteti deranjat de faptul ca nu coincide cu aceea asteptata de dvs., iar asta este altceva....
sfatul meu este sa nu mai pierdeti vremea pe forumuri ca subsemnatul, daca doriti o opinie juridica, cel mai indicat ar fi sa mergeti la un avocat/notar, platiti consultatia si dumnealor o sa va raspunda la toate intrebarile dvs, legate de aspectele juridice aflate in aria dvs de interes.
Divort
nina_crina
Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)
Locuinta
ariaddnna
Buna ziua.Am 32 de ani si locuiesc din nov. 2005 intr-o casa a tatalui meu impreuna cu sotul si baieteul de 5 ani, fara acte, adresa pe Bi. e la fostul ... (vezi toată discuția)