avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la cota parte ori de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la cota parte ori de mostenire?

Buna seara. Apelam la ajutorul dv,sa ne lamuriti cu o problema delicata.
Tatal meu a cumparat o casa,inainte sa se pronunte divortul dintre el si mama mea (din ce stiu,chiar daca e doar pe numele lui,are si ea dreptul,nu?)
Principala problema incepe acum. Acolo nu sta nimeni,si ne-a spus mie si sotiei,ca ne putem muta acolo,sa locuim doar noi,sa ne renovam cum vrem (casa nu e noua si are nevoie de reparatii insemnate). El a montat parchet in 2 camere,a vopsit pe alocuri,a facut gard,etc,insa lucrarile la interior ori nu-s facute deloc in multe camere,ori unde-s facute,sunt facute din saracie. Acum,noi am facut imprumut,pe numele sotiei,si al meu,in calitate de codebitor,si ne-am apucat de lucrari de la nivelul de caramida(tencuit,usi,gresie,faianta,geamuri,acoperis,tot)
Cand a venit vorba de facut acte,tatal meu a tot ezitat,pe motiv ca nu are bani sa dea acum pt acte,ca oricum sunt unicul copil si am drept de mostenire dupa moartea lor,in realitate (lucru aflat in aceasta seara de la mama mea) nu ar vrea sa faca acte de teama ca daca as divorta,sotia ar avea si ea drept.
Intrebarea mea este : Daca prin absurd,noi vom fi dati afara de el vreodata,il putem da in instanta cu dovezile investitiei (poze,bonuri) pt a putea recupera cheltuielile,sau putem avea vreun drept dupa toate astea,ca sa stim daca ne putem avanta in continuare cu munca si materiale. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cost3l , utilizator 09:02, 23 Septembrie 2020
Imi cer scuze daca am inteles gresit. Da,am fost la un avocat ieri,si ne-a lamurit. In caz de ceva rau,Doamne fereste,putem merge in tribunal pt creante in investitii,plus alte chestii. Speram sa nu se ajunga la asemenea lucruri. Multumesc tuturor pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta ariaddnna ariaddnna Buna ziua.Am 32 de ani si locuiesc din nov. 2005 intr-o casa a tatalui meu impreuna cu sotul si baieteul de 5 ani, fara acte, adresa pe Bi. e la fostul ... (vezi toată discuția)
Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat ... ioana2828 ioana2828 Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat de situația în care sunt. Părinții mei sunt despărțiți de aproximativ doi ani, dar ... (vezi toată discuția)