avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Urmează sa nasc al doilea copil când ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Urmează sa nasc al doilea copil când primul are ...

Bună ziua! Urmează sa nasc al doilea copil când primul are deja împlinit 3,mai exact 3 ani și 4 luni.Am citit ca dacă mama muncește de la terminarea primului CCC pana cand naște al doilea copil va beneficia de aceiași indemnizatie în cazul în care calculul pentru noua suma a indemnizației este mai mica decât prima,este valabil acest lucru și în cazul meu,sau doar în cazul în care nășteau al doilea copil pana cand împlinea primul 3 ani? Mulțumesc pentru răspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 23 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din OUG 111/2010 într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) dia actul normativ sus mentionat, rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost in ccc cu primul copil pana in 5 aug. 2021,din ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Am fost in CCC cu primul copil pana in 5 aug. 2021,din 5 aug pana in 6 sept cand a implinit fetita 2 ani am fost in concediu medical platit cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am nevoie de un sfat sunt in concediu de crestere ... AncutaO86 AncutaO86 Concediu crestere copil .Bună ziua , am nevoie de un sfat sunt in concediu de crestere copil, si sunt însărcinată din nou cu gemeni urmand sa nasc luna ... (vezi toată discuția)