avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, In cazul in care o persoană care are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, In cazul in care o persoană care are grad 3 de ...

Bună seara,
In cazul in care o persoană care are grad 3 de invaliditate doreste sa lucreze ca si zilier, nr de ore este de 4 ore/zi, 20 ore/saptamana.
As dori sa intreb care este remuneraţia bruta care i se acordata pe zi. 107 brut ca si in cazul celor care presteaza 8 ore/zi?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Anca100000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anca100000 , utilizator 07:42, 22 Septembrie 2020
Cuantumul remunerației brute orare stabilite de părți nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă la sfârșitul fiecărei zile de lucru sau la sfârșitul săptămânii.

Chiar dacă părțile convin un număr mai mic de ore de activitate, plata zilierului se va face pentru echivalentul a cel puțin 8 ore de muncă.
Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de completare și transmitere registru zilieri si plata nina.m nina.m Reglementarea privind termenele de completare și transmitere a Registrului de evidenta a zilierilor, cu datele prevăzute la art. 7 alin. (3), sunt stabilite ... (vezi toată discuția)
Remunerația zilnică minimă pentru zilierii din agricultură ... nina.m nina.m Remunerația zilnică minimă pentru zilierii din agricultură se raportează la salariul minim sectorial incepand cu 01 .07.2024 sau la minimul pe economie? (vezi toată discuția)
Salariu orar zilier Xm3n Xm3n Cat e renumeratia pe ora a unui zilier? (vezi toată discuția)