avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor si Administrator sanctiuni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor si Administrator sanctiuni

Pentru cenzor si administrator dorim sa avem o garantie ca putem stopa deraparile in activitatea acestora. Am gasit urmatoarele posibilitati:
Cenzor: ) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori depun, dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște astfel, în contul bancar al asociației de proprietari o garanție, pe baza unui contract de garanție încheiat în acest sens. Cuantumul garanției nu poate fi mai mic decât media anuală a totalului cheltuielilor lunare ale asociației.
Art. 60 (3)
Administrator: Pentru protejarea intereselor proprietarilor și ale asociației de proprietari împotriva riscurilor aferente activității de administrare într-un condominiu, administratorii, la solicitarea asociațiilor de proprietari, sunt obligați să încheie, pe cheltuială proprie, polițe de asigurare de răspundere civilă profesională. Art. 68
Cel mai recent răspuns: AdrianaMorosan , utilizator 08:57, 23 Septembrie 2020
Care e intrebarea ? Ce sanctiune e pentru neasigurare ? Scrie tot in lege, daca tot ati inceput s-o studiati, e 250RON, daca plateste la jumatate, in 15 zile. Pentru cenzor, garantia e facultativa, poate sa refuze. Nu este sanctionabila treaba.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
latka, moderator
Dar pana la urma este obligat s-o faca, daca nu ia mereu amenzi
Administratorul da, cereti ca in fiecare an sa va arate acea asigurare.
Multumesc, nu am gasit despre amenda, unde o plateste?
Parcurgeti legea pina la capat. Acolo scrie despre contraventii, amenzi si cine le constata. De platit nu o plateste asociatiei :)
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Abuzuri ale comitetului de bloc Zganarel Zganarel Deoarece in urma unei asazise Adunari Generale ale Asociatiei de Proprietari, Presedintele Comitetului de Bloc a incercat prin presiuni sa schimbe ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie LIoanna LIoanna Presedintele asociatiei refuza sa prezinte Comitetului Asociatiei lamuriri precum cati anjajati are blocul.Refuza sa arata documente precum statul de plata, ... (vezi toată discuția)
Adunare generala elevic elevic Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre: -Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul ... (vezi toată discuția)