avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Recurs la Curtea de Apel Bucuresti soluționat ca ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Recurs la Curtea de Apel Bucuresti soluționat ca nefondat referitor ...

Recurs la Curtea de Apel Bucuresti soluționat ca nefondat referitor la Litigiu funcționari publici (Legea 188/1999 rep) privind modificarea unui ordin si solicitarea drepturilor salariale retroactiv.

Bună-ziua!
Potrivit legislației în vigoare, ar fi trebuit sa pot susține un examen de promovare ca funcționar public în decembrie 2017, dar am fost respins pe motiv ca nu îndeplinesc condițiile de vechime prevazute la art 65 din Legea nr 188/1999.
În decembrie 2018 am fost acceptat la examenul de promovare, am obținut calificativul admis și am contestat în instanță acest ordin, solicitând instantei modificarea acestui ordin cu un an mai devreme și drepturile salariale retroactiv pe care ar fi trebuit sa le obțin în perioada decembrie 2017 - decembrie 2018.
În concluzie, Curtea de Apel Bucuresti a decis următoarele :

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge recursul ca fiind nefondat. Definitivă. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 19.06.2020.
Au trecut mai bine de 2 luni, iar hotărârea nu mi-a fost comunicată.

Va rog să-mi spuneți dacă se încadrează această speță la art 317 sau art 514 din Codul de procedura Civila și pot depune vreo contestație în căi extraordinare de atac sau anunțarea avocatului poporului sa ceară la ICCJ soluționarea dosarului sau ce soluție ar fi pentru a merge mai departe în instanțele de judecată din România.

Totodată, ulterior m-ar interesa să depun un dosar la CEDO privind această acțiune și as vrea să știu care ar fi procedura și costurile.

Va mulțumesc!


Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
Alex AnDy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 10:04, 23 Septembrie 2020
Cale extraodinară (revizuire sau contestație în anulare) doar dacă vă încadrați la condițiile speciale prevăzute de Codul de procedură civilă.
Dată fiind situația așa cum o expuneți dumneavoastră, vă recomand sincer să renunțați la demersuri ulterioare, atâta vreme cât în 2017 ați fost respins pe motiv că nu îndeplineați condițiile de vechime și actul a rămas în legalitate. Ar fi o pierdere de energie, timp și bani, părerea mea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public in grad profesional superior missie missie ART. 65 alin. 2 din legea nr.188/1999 precizeaza ca (2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii floring2000 floring2000 Dupa iesirea la pensie am actionat in instanta, prin sindicat , angajatorul , respectiv IPJ Hunedoara ,pentru plata salariilor compensatorii (litigiu privind ... (vezi toată discuția)
Plateste angajatorul sau nu taxa la ccj? OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi juristi, la voi cum e, va plateste angajatorul taxa pentru Colegiu sau o platiti voi din buzunar?? unde am lucrat imi plateau, dar actualul ... (vezi toată discuția)