avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata cu acces ...

Unde doresc sa construiesc casa este o strada privata cu acces din drum public ( suntem 5 locatari; restu aproape au terminat construcția; eu acum as dori sa încep dar..), primăria nu îmi da autorizația de construcție deoarece nu am autorizație a cai de acces ( vor proiect exact ca la o casa : geo, topo, DTAC, etc) deasemenea ce îmi cer ei nu găsesc nici unde pe site-ul primărie cu ce acte sau despre ce este vorba
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:18, 9 Octombrie 2020
In momentul cand ati cumparat acel loc de casa, trebuia sa verificati daca este loc infundat sau are sau nu acces la drumul public prin acel drum infundat - strada privata. Normal aceastrada privata este proprietate comuna a celor cinci proprietari indiferent daca au sau nu constructie pe locurile de casa. Vedeti cartea funciara colectiva unde trebuie sa fie prevazuta servitutea sau cota parte din strada privata.
In cazul cand proprietarul strazii e unic proprietar, atunci trebuie saii cereti servitute de trecere auto si cu piciorul. Greseala facuta este ca nu ati verificat locul cumparat daca este loc infundat, sau cu servitute de trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere - ce înseamnã "cale publicã" adrian_i adrian_i Conform art 616 din Codul Civil \"Proprietarul al cãrui loc este înfundat, care nu are nici o iesire la [b]calea publicã[/b], poate reclama o ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul drept de servitute? mozzycv mozzycv Buna ziua...Intentionez sa cumpar un teren ce are o cale de acces (nu drum de servitute) terenul cu rosu din poza. Vecinul din partea de nord cel cu verde in ... (vezi toată discuția)