avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De la 1 septembrie se majorează și indemnizația de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De la 1 septembrie se majorează și indemnizația de handicap? ...

De la 1 septembrie se majorează și indemnizația de handicap?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 24 Septembrie 2020
Însoțitorii pensionarilor de invaliditate de gradul I vor avea indemnizații mai mari de la 1 septembrie. Legea nr. 263/2010 stabilește că "pensionarii de invaliditate încadrați în gradul I de invaliditate au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizație pentru însoțitor, în cuantum fix". Această indemnizație are valoare de 80% din valoarea unui punct de pensie, astfel că va ajunge la 1.154 lei (de la 1.012 lei).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Insotitor sau pensie de invaliditate? mihaela05 mihaela05 buna ziua, spuneti-mi va rog daca sunt insotitor pt persoana cu handicap iar acesta are si pensie de invaliditate (legea 263/2010) trebuie sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru insotitorii persoanelor cu handicap dan_corina dan_corina Buna ziua, O persoana cu pensie de handicap a ajuns sa iasa la pensie si pt limita de varsta. Intrebarea este: Insotitorul mai primeste vreun ajutor daca ... (vezi toată discuția)