avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,in situatia in care o societate angajeaza o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,in situatia in care o societate angajeaza o persoana ...


Buna ziua,in situatia in care o societate angajeaza o persoana incadrata in gradul de handicap accentuat avand valabilitate permanenta cu un contract individual de munca nedeterminat,aceasta nefiind o societate care are obligatia legala de a face acest tip de angajare poate beneficia de acordarea subventiei pentru incadrarea persoanelor cu handicap ?
Cel mai recent răspuns: crycris80 , utilizator 13:10, 25 Septembrie 2020
Da , poate beneficia de acordarea subventiei pentru incadrarea persoanelor cu handicap

Legea nr.76/2002
art.85
(1) Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

(2) De facilitățile prevăzute la alin. (1) beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.
Beneficiaza si in cazul in care angajatul nu a fost somer?
Si daca da,va rog daca puteti sa imi dati detalii cu privire la pasii care trebuiesc urmati pentru a o obtine.
Va multumesc!
Detalii
[ link extern ]

Va multumesc,din pacate pentru noi este prea tarziu,angajatul avand deja de doua luni incheiat contractul.
O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subvenții șomeri Maria63sorin Maria63sorin Am 55 de ani și doresc angajare in condițiile acestei hotărâri privind subvențiile acordate șomerilor vârstnici.Cum pot abține așa ceva ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Prevedere oug 60 Bogdan 71 Bogdan 71 Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez in lg 76 ajofm ... LacraT LacraT Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez in lg 76 AJOFM pentru subventie angajator. Cazul concret : Angajat din somaj cu varsta peste 45 ani ,studii ... (vezi toată discuția)