avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie ...

Veniturile inregistrate de PFA in anul 2020 , primite ca si indemnizatie in urma OUG 30/2020, ca urmare a intreruperii activitatii determinate de efectele pandemiei cu coronavirus SARS-CoV-2 pe perioada starii de urgenta/de alerta sunt impozabile?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 28 Septembrie 2020
Da, scrie chiar in textul acestei ordonante. Si o veti declara in Declaratia unica:


Art. XV. -
(1) Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, precum și persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare, care întrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază, din bugetul de stat, în baza declarației pe propria răspundere, de o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020.
....
(5) Pentru indemnizația prevăzută la alin. (1), (11), (2) și (4) se datorează impozit pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, în cotele prevăzute în Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație pfa stare de urgenta Magda77? Magda77? Bună ziua. Care sunt condițiile pe care trebuie întrunească un Pfa pentru a primi indemnizația pentru stare de urgenta.? (vezi toată discuția)
Coronavirus anto_riana anto_riana Bună, fiica mea este frizer, e propriul angajat.Odata ce au fost închise gradinitele, a fost nevoită să rămână acasă cu copilul de 4 ani. Unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Titular i.i. nu pot fi angajat, cine ne ajuta Haci Haci Am o Întreprindere Individuala, legea nu mi-a dat voi sa fiu angajat in propria-mi întreprindere individuală, cu criza asta și starea de urgență ... (vezi toată discuția)