avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de închiriere pentru un imobil care este ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de închiriere pentru un imobil care este deținut de 2 proprietari

Buna ziua,

Cum se procedează în cazul unui contract de închiriere pentru un imobil care este deținut de 2 proprietari (cote diferite)? Este obligatoriu să se treacă ambii proprietari? Declarația unică precum și înregistrarea la Fisc trebuie să fie făcută de ambii? De exemplu, înregistrarea la Fisc știu că nu mai este obligatorie din 2018, dar recomandată, fără aceasta de exemplu chiriașul nu poate fi dat afară dacă este cazul? Dacă declarația unică trebuie făcută de ambii proprietari, cum se împarte impozitul? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:47, 28 Septembrie 2020
Da. Este obligatoriu să se treacă ambii proprietari si cu cotele respective. Apoi separat, fiecare isi va depune singur declaratia unica a sa cu valoarea venitului ce rezulta potrivit cotei lui.
Nu in baza contractului depus la finante il poti da afara pe chirasul ce nu isi respecta partea din contract ce isi asuma prin semnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere 2 persoane anitsirc anitsirc Buna seara! Eu si prietenul, am inchiriat un apartament. Avem nevoie sa inregistram contractul la fisc. Cum procedam ca pe contract sa apara amandoua ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica ContSters194995 ContSters194995 Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil. Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50, Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica giocont giocont Buna seara, In situatia in care proprietari ai unui imobil sunt atat sotul, cat si sotia, iar contractul de inchiriere imobil este semnat doar de unul din ... (vezi toată discuția)