Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Arhivare documente firma inchisa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Arhivare documente firma inchisa

Buna ziua,
Un s.r.l si-a desfasurat activitatea intre 2007 si dec 2017 avand ca profil activitatea de consultanta si proiectare in constructii.
Care documente mai trebuie pastrate si pe ce perioada din urmatoarele categorii :
- documentatii tehnice, proiecte tehnice si detalii de executie, rapoarte de activitate dirigentie de santier, alte documente specifice activitatii firmei
- contracte clienti/furnizori
- declaratii fiscale
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:31, 14 Octombrie 2020
Predați-le unei firme autorizate de arhivă și vi le prelucrează și selecționează firma. Scăpați de-o grijă și de-o răspundere.
Buna ziua,

GDPR propune 3 principii suplimentare de arhivare:

O triere prealabilă și o selectare suplimentară a arhivei ce trebuie stocată
Un control sporit al timpului de păstrare pentru documente
Securizarea stocării și a transferului de informații garantate prin măsuri tehnice și organizatorice.

Trebuie să stocați datele pentru o perioadă cât mai scurtă posibil.

Perioada ar trebui să țină seama de motivele pentru care societatea/organizația dvs. trebuie să prelucreze datele, precum și de eventuale obligații juridice de a păstra datele o perioadă fixă de timp (de exemplu, legile privind ocuparea forței de muncă, legile fiscale sau legile antifraudă naționale care vă impun păstrarea datelor cu caracter personal despre angajații dvs. pentru o perioadă determinată, durata garanției produselor etc.).

Societatea/organizația dvs. ar trebui să stabilească termene pentru ștergerea sau revizuirea datelor stocate.

Ca excepție, datele cu caracter personal pot fi păstrate o perioadă mai îndelungată în scopuri de arhivare în interes public ori în scopuri de cercetare științifică sau istorică, cu condiția să fie puse în aplicare măsuri de ordin tehnic și organizatoric adecvate (precum anonimizare, criptare etc.).

De asemenea, societatea/organizația dvs. trebuie să se asigure că datele pe care le deține sunt exacte și să le actualizeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare facturi danielandrei danielandrei Este obligatoriu ca facturile emise cu ajutorul unui soft de facturare online,dar fara semnatura electronica sa fie imprimate si pastrate in dublu ... (vezi toată discuția)
Arhivarea dosarelor in cazul unei societati comerciale chingaru marian chingaru marian Societatea la care lucrez a fost verificata general de catre ANAF. Dupa primirea RIF-ului cum trebuie sa procedez din punct de vedere al sortarii arhivei? Va ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)