avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desființare post salariată aflată în plata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desființare post salariată aflată în plata stimulentului ...

Desființare post salariată aflată în plata stimulentului de inserție
Bună ziua! Ma confrunt cu o "nebuloasa" : Am primit cererea unei salariate care dorește sa se reîntoarcă la serviciu, din concediul de creștere copil, pe data de 01.11.2020 (cu două luni înainte de a împlini copilul 2 ani), pt. a primi stimulentul de inserție. Eu ca angajator doresc desființarea postului acesteia, dar știu totodată ca OUG 111/2010 îmi impune niște limite, cu care, de principiu, as fi de acord, însă am o nelămurire. Pentru a nu contraveni prevederilor OUG 111/2010, peste cât timp de la revenirea salariatei îi pot desființa postul: peste 6 luni, cf. art. 25 alin. 3 OUG 111/2010 SAU după ce încetează plata stimulentului de inserție (adică după ce împlinește copilul 3 ani) și, eventual, încă 6 luni după aia, cf. art. 25 alin 2 lit b coroborat cu art. 25 alin 3 OUG 111/2010? Va multumesc! Cu recunoștință!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 29 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La 6 luni după ce încetează plata stimulentului de inserție ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la munca dupa ccc si obligatiile angajatorului enic enic Dupa un concediu de crestere a copilului de 11 luni, o angajata ar trebui sa revina la munca incepand cu 1 aprilie, pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil monica100 monica100 La revenirea la serviciu din concediul de crestere copil, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, cat timp mai e obligat angajatorul, conform legii, ... (vezi toată discuția)