avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se scot banii dintr-un srl ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se scot banii dintr-un srl ?

Cum se scot banii dintr-un srl și ce impozit se plătește?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:03, 30 Septembrie 2020
In prima parte a anului urmator, pana pe 31 mai 2021 pentru anul fiscal 2020, va trebui sa depuneti la finante bilantul anual pentru 2020 intocmit si semnat de care un contabil autorizat membru ceccar prin care, daca aveti profit in 2020, il repartizati ca dividende. Dupa data depunerii bilantului, puteti face si plata acestor dividende si tot atunci (pana pe 25 a luni urmatoare celeia in care faceti plata dividendelor) va trebui sa declarati la finante si sa platiti si impozitul pe venitul din dividende alocate persoanelor fizice de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata crocolina3 crocolina3 Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende trifarm trifarm Repartizarea dividendelor din cont 117 -profit nerepartizat din anii anterior poate fi efectuata in cursul anului fara bilant intermediar? Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)