avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate comerciala,intreprindere individuala sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate comerciala,intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata

Buna seara,imi puteti spune si mie ce este mai bine din punct de vedere fiscal sa infiintez, un SRL,Intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:50, 27 Mai 2019
Un srl platitor de impozit pe venitul microintreprinderii de 3% trimestrial pe perioada cat nu veti avea angajati cu contract individual de munca. Anul urmator (dupa depunerea bilantului contabil; anual intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar), daca firma va inregistra profit pe anul precedent, si daca hotarati sa repartizati profitul ca dividende si sa va retrageti banii din firma, veti plati la stat impozit pe venitul din dividende 5% pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care scoateti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)
Cum se scot banii dintr-un srl ? Adrian 1973 Adrian 1973 Cum se scot banii dintr-un srl și ce impozit se plătește? (vezi toată discuția)