avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme R.C.A. Astra
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme R.C.A. Astra

Intr-un accident rutier au fost implicate 2 autoturisme si o victima. Unul dintre conducatorii auto a avut 0.2 % alcoolemie in aer expirat (in singe 0.33 cu 0.00). Are asigurare R.C.A. la Astra, care vrea sa recupereze de la el 400 de lei (pe baza art. 58 din L 136/1995 ) pe care asiguratorul a platit la victima.
Intrebarile sunt: - are voie asiguratorul sa recupereze banii platiti de la asigurat, si daca are pe ce baza?
- daca are drept sa -si recupereze banii de la asigurat, cum trebuie sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: bors , utilizator 08:22, 23 Decembrie 2009
Alcoolemia putea fi invocata doar daca depasea 0.8 la mie in sange. Daca nu a mai fost savarsita nici o infractiune (cum ar fi fuga de la locul accidentului etc) si dupa cum spuneti nu sunt aplicabile literele a, c si d atunci nu vad cum s-ar aplica acest articol.
Codul rutier
Capitolul VI
Infractiuni si pedepse
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Nu a fost savarsita nici o infractiune, era vorba numai de alcoolemia.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina asigurata casco in 2009 fara victime,cu alcoolemie 0,04 calinic sinai calinic sinai Buna ziua!in octombrie 2009 am avut un accident intrand cu masina intr-un cap de pod.accidentul a fost fara victime.masina era inchiriata si avea asigurare ... (vezi toată discuția)
Inplicat ca victima intr-un accident cu alcool and_obsesion and_obsesion aucm 3 zile am fost victima unei tamponari in care soferul vinovat consumase alcool (0,96 ) .... intrebarea e cum fac sa mi repar masina si sa nu trebuiasca sa ... (vezi toată discuția)