Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece eu am un salariu de 4000 de lei . Întrebarea mea este ; in instanță se tine cont de anumite cheltuieli ale mele de exemplu am doua rate care însumează 1300 de lei se scad cheltuielile mele din salariu și din ce rămâne de oprește procentul de 25 +% Mulțumesc anticipat
DlGoe
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@gi-jane Secret de serviciu! Si asa il vor urechea sefii, l-a luat gura pe dinainte.... Cum sa primesti 1000 (o mie!!!) de lei pt. hrana?! Plus alte si alte ,,drepturi"..... Lucreaza in mina de uraniu?!
Norma de hrana si de echipamnet nu se iau in calcul la stabilirea pensiei de intretinere.
Insa nici alte cheltuieli ale dvs de genul celor mentionate. Cei 25% se calculeaza la venitul dvs net (fara a conta ratele contractate)
O solicitare de marire pensie nu se admite automat, Legea opereaza cu 2 notiuni si anume veniturile parintelui si nevoile minorului. Daca nevoile concrete ale copilului sunt acoperite de pensia platita la acest moment ( tinand sema si de contributia solidara a celuilalt parinte) nu se va mari, tinand cont ca cei 25% reprezinta un procent maxim si nu acordat automat.
De aceea e bine sa va aparati corespunzator in instanta si sa stiti ce anume sa probati si prin ce mijloace.
Pentru asigurarea subzistentei unui copil, datorati o pensie de 1/ 4 din venitul net realizat, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.
Actualmente, pensia a fost determinata in cota fixa, printr-un acord de mediere.
Hotararea poate fi supusa modificarii.
Instanta de tutela va avea in vedere nevoie , necesitatile minorului.( avem in vedere cheltuieli legate de educatie, scolarizare, cheltuieli efectuate in vederea platii tratamentelor medicale, cheltuielile necesare sustinerii unor activitati educationale extrascolare, si alte).
Instanta de tutela ia in calcul si posibilitatile efective ale debitorului obligatiei de intretinere, avand in vedere si alte datorii contractate.(in speta, cele fata de institutiile creditoare).
Plafonul maximal de 1/ 4 din venitul net poate fi atins sau nu.
La calcularea pensiei de intretinere sunt avute in vedere veniturile constante, nu cele ocazionale, sporadice.