avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC după CFP
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC după CFP

Bună ziua!
După un concediu de creștere a copilului, urmat de o perioadă de câteva luni de concediu fără plată, mai beneficiez de concediu de creștere pentru cel de-al doilea copil? Și dacă se poate, aș dori să știu cum se va calcula indemnizația.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Mariafr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 3 Octombrie 2020
Buna ziua,
Beneficiati doar daca perioada de CFP de dupa CCC nu este mai mare de 12 luni.
Indemnizatia o sa se calculeze in functie de cuantumul celeilate indemnizatii.
În condițiile date, se acordă și concediu de maternitate? Dacă da, unde trebuie duse adeverințele de la medic, tot la angajator? Și documentele pentru indemnizație, în general, sunt aceleași ca și în cazul primului CCC? Adică tot de către angajator trebuie completate? Mulțumesc mult!
Ce doriti dvs sa aflati este conditionat de precizarea unor date exacte ..... data terminarii primului CCC, perioada de CFP , data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil.
Primul CCC s-a terminat pe 2 mai, de atunci mi-am luat CFP și urmează să nasc la sfârșitul lunii martie. Așadar, dacă beneficiez de CCC și pentru următorul copil, ce documente trebuie să solicit, până când și cui trebuie să mă adresez, angajatorului?
aprilie 2019 - martie 2021 este perioada eligibila pentru CCC2

aprilie 2019 - mai 2020 CCC1 ....... perioada luata in calcul (14luni) ... situatie in care beneficiati de indemnizatie

La dosar veti depune :
-adeverinta cu veniturile nete realizate la angajator
- adeverinta de la AJPIS cu periada si indemnizatia primului CCC

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru al doilea copil roxadav roxadav ma aflu in concediu de maternitate ,fetita mea avand 11 luni. am ramas insarcinata urmand sa nasc in decembrie. va rog sa imi spuneti daca trec dintr-un cm in ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. Sitz Sitz Buna ziua! Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs. Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)